20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Синєгубов назвав головну ціль окупантів на Харківщині
Синєгубов назвав головну ціль окупантів на Харківщині

Синєгубов назвав головну ціль окупантів на Харківщині

Росіяни штурмують Синьківку, щоб просуватися далі.

Головною метою російських окупантів на Харківщині наразі є повторне захоплення Куп'янська-Вузлового, Сили оборони України реагують адекватно.

Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ми останні шість місяців спостерігаємо такі активні штурмові бойові дії ворога. Крім згаданого села, війська РФ ще намагаються наступати біля Іванівки, Петропавлівки. У Харківській області для ворога це зараз – основна мета, оскільки, наприклад, захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська. Та головна ціль – Куп'янськ-Вузловий (великий залізничний вузол – ред.) Але щоб до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп'янська. Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні сили. Тому адекватно реагуємо", – сказав Синєгубов.

За його оцінкою, війська РФ мають достатньо зброї та техніки для штурмових дій на цьому напрямку.

"Є у них і міномети, і важка артилерія, і, звичайно, танки й інші броньовані машини. Певний час, дійсно, спостерігався снарядний голод – у перехопленнях ми це чули. Та все ж вони укомплектовані, щоб йти у штурми невеличкими загонами за підтримки техніки. Останнім часом у них дещо змінилася тактика: дуже активно застосовують керовані авіабомби. Крім того, зараз використовують дрони-камікадзе, чим дуже дошкуляють нашим військовим, і ми, звісно, намагаємося швидко реагувати на запити підрозділів, щоб вони протидіяли й безпілотникам", – додав він.

Читайте провідні новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом