В зоопарку Києва покажуть драконів: що вони вміють та чим харчуються
В зоопарку Києва покажуть драконів: що вони вміють та чим харчуються

В зоопарку Києва покажуть драконів: що вони вміють та чим харчуються

Символи прийдешнього року вже готові виконувати бажання відвідувачів.

У Київському зоопарку з’явилася нова експозиція, де відвідувачі зможуть побачити символ прийдешнього року – Зеленого Дракона та загадати найзаповітніше бажання. 

На роль символу року підійшли ящірки зеленого кольору - шоломоносні василіски, які зовні дуже сході на драконів.

Василіск та три його подружки

Для василісків підготували просторий тераріум. Територію навколо нього прикрасили китайськими ліхтариками та різнокольоровими вогниками гірлянд. 

Загадковості та магічності додає велика голова зеленого дракона. Поруч з тераріумом є акваріум з рибами-неонами.

"У тераріумі поселився самець шоломоносного василіска та три самочки. Відвідувачі зможуть спостерігати за життям незвичних ящірок. До речі, вони здатні до неймовірного – бігу по поверхні води, якщо у цьому виникає потреба",  - розповідає сайту ТСН.ua Кирило Трантін, гендиректор Київського зоопарку.

Він додає, що таку експозицію у зоопарку зробили вперше, бо зараз як дорослим, так і дітям не вистачає позитиву, добрих емоції, які б викликала посмішку та новорічний настрій.

Коли годуватимуть драконів

Загадати бажання та зарядитись силою дракона на цілий рік відвідувачі зможуть біля магічної експозиції на Острові звірів.

В зоопарку обіцяють організувати показові годування символів прийдешнього року. Василіски, до речі, харчуються цвіркунами та тарганами. 

"Побачити, як годують василісків можна з наступної суботи (30 грудня) о 13:00. Показові годування відбуватимуться у цей час до 7 січня", - додають у зоопарку.

Що відомо про ящірку-дракона

  • Шоломоносний василіск - ящірка з довгими пальцями та гострими кігтями. На голові самців є гребінь. 
  • Більшість василисків виростають до 30 см завдовжки і важать 200-600 грамів, але трапляються й екземпляри до 75 сантиметрів завдовжки. 
  • Хвіст василіска становить майже дві третини довжини його тіла. 
  • Василіск має здатність бігати по воді, утримуючи своє тіло на поверхні ударами задніх ніг, що швидко чергуються. Ці ящірки також можуть залишатися під водою протягом півгодини.

Раніше сайт ТСН.ua розповідав, як змінився як змінився легендарний Байрактар з Київського зоопарку (фото).

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны