1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Блокпости у Києві: чи був наказ перевіряти чоловіків і вручати повістки
Блокпости у Києві: чи був наказ перевіряти чоловіків і вручати повістки

Блокпости у Києві: чи був наказ перевіряти чоловіків і вручати повістки

У Київському обласному і міському ТЦК і СП підтвердили, що комендатурі та представникам поліції поставили завдання шукати на блокпостах осіб, які порушують законодавство про мобілізацію.

Інформацію про це підтвердили у Київському обласному і міському ТЦК і СП у відповідь на запит українських журналістів. Там відповіли, що поставлено завдання опрацювати та запровадити додаткові заходи на блокпостах у Києві.

– Поставлено завдання: у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку, мобілізацію або порушили правила військового обліку, – йдеться у повідомленні.

У ТЦК зазначають, що співпрацюють з поліцією та діють виключно в рамках чинного законодавства.

Зараз дивляться

Там повідомляють, що у Київській області з 26 грудня до 6 січня тривають заходи про виявлення розвідувально-диверсійних груп.

Але з відповіді незрозуміло, чи стосуються ці дії пошуку порушників законодавства про мобілізацію на блокпостах у Києві лише на цей період.

Водночас у Київському міському ТЦК стверджують, що не здійснювали масове оповіщення й вручення повісток, а також не отримували окремих розпоряджень про підсилення мобілізаційних на тимчасових блокпостах у Києві

Однак працівники ТЦК могли вручити повістку на вимогу поліції, якщо виявили людей, які ухиляються від призову. Тоді цих осіб перевіряють через електронний реєстр військовозобов’язаних Оберіг.

Фото: КМВА

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Киев Киевская область
Источник материала
Поделиться сюжетом