Пройшов довгий шлях: Сергій Солопай про детектив Новорічна зміна та кризи в професії
Пройшов довгий шлях: Сергій Солопай про детектив Новорічна зміна та кризи в професії

Пройшов довгий шлях: Сергій Солопай про детектив Новорічна зміна та кризи в професії

Актор театра та кіно Сергій Солопай розповів про комедійний детектив Новорічна зміна, свого героя і про непростий шлях у професії. В ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV артист також поділився, як провів новорічні свята і як можна впоратися з кризами, коли немає роботи, зйомок і театру.

Сергій Солопай про зйомки у фільмі Новорічна зміна

У новому комедійному фільмі Новорічна зміна актор Сергій Солопай грає капітана поліції Юрія Богдановича Коваленка. Новорічне чергування змінить усе в його житті. Прем’єра стрічки відбудеться 7 січня о 18:00 на телеканалі ICTV2.

– Сергію, у новорічному фільмі ви граєте головну роль тата. Як вона вам?

Зараз дивляться

– Так, мені дуже подобається роль, сценарій і я був у захваті від зйомок новорічного фільму. Чому? Тому що це тепла, трохи наївна історія, яка налаштовує тебе на добрий лад.

Фото: ICTV

Радий бути в новорічній історії, сподіваюся, мій персонаж підніме глядачам настрій у такий непростий час. Усім нам потрібно трохи дива зараз.

– Ваш герой такий турботливий…

– Так, аж занадто! Але в нас комедія, тобто жанр передбачає таку надмірність. Я бачу, мій Богданич намагається керувати й там, де не повинен цього робити. Розумію, що він обожнює свою доньку і бажає їй найкращого в житті, але ставити її перед вибором: батько чи коханий – неправильно.

Пройшов довгий шлях: Сергій Солопай про детектив Новорічна зміна та кризи в професії / 2 зображення

Богданич зациклений на своїх правилах, він упевнений, що всі мають саме їх дотримуватися. Чому б це? Гадаю, у житті це було б жахливо, але у фільмі виправдовую свого героя.

– Він зміниться протягом фільму?

– Радше, змінить своє ставлення до деяких речей і людей завдяки обставинам. Взагалі, мені здається, що він дуже серйозний. Треба якось попуститися і більше довіряти і людям, і всесвіту.

Фото: ICTV

– Як у вас складаються стосунки з дітьми?

– У мене немає дітей. Але я все одно вважаю, що Богданич дуже тисне.

Сергій Солопай про новорічні свята

– Як відзначили новорічні свята?

– Різдво вперше відзначав 25 грудня.

– Як на мене, це правильно, коли спочатку Різдво, а потім настає Новий рік.

Як святкував? Уже не готую традиційні салати – Олів’є та Шуби, надаю перевагу більш легким і зі свіжими овочами.

– Що для вас традиційно на свята?

– Ялинка та гірлянди – це головне. А взагалі, різні були свята – у колі рідних і з друзями, навіть одного разу зустрічав Новий рік без шампанського. Але нічого, зустрів (сміється). Головне, щоб було весело і радісно.

Фото: ICTV

Сергій Солопай про акторство

– Ви також служите і в театрі? Як справляєтеся з кризами, коли немає роботи? Зараз важкі часи і багато людей проходять через таке.

– Так, служу в антрепризному Дикому театрі. У мене дві вистави, зараз працюємо ще над однією.

– Саме зараз у мене є робота, я сфокусований більше на театрі, репетируємо, плануємо майбутнє – це дуже допомагає. А взагалі доходу в професії в мене довго не було…

Займався всім потроху: грав у театрі, вів дитячий колектив, потім узагалі пішов із професії. Знаходив якісь заробітки: продавав меблі, займався броньованими дверима.

– Але все ж таки повернулися до акторства?

– Так. Хоча було непросто, я пройшов довгий шлях до театру, довгий час займався дублюванням, потім з’явилися зйомки. Починав із невеликих епізодів, а зараз зіграв головну роль у новорічному фільмі.

Фото: ICTV

– Чого бажаєте людям і собі?

– Бути стійкими, вірити, допомагати армії та побачити перемогу.

На рахунку Сергія Солопая – понад 70 ролей у кіно та серіалах, багато з них є епізодними. Його можна побачити в таких стрічках, як Кримінальний журналіст, Перші ластівки, 18-річний олігарх, Другий шанс, Жіночі секрети, Грім серед ясного неба тощо.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны