Огидна практика: Папа Римський закликав заборонити сурогатне материнство
Огидна практика: Папа Римський закликав заборонити сурогатне материнство

Огидна практика: Папа Римський закликав заборонити сурогатне материнство

Папа Римський Франциск закликав до загальної заборони практики сурогатного материнства, яку він назвав “огидною”, та виступив проти комерціалізації вагітності.

Як пише газета The Independent, понтифік заявив, що сурогатне материнство є серйозним порушенням прав матері і дитини, і закликав міжнародне співтовариство заборонити цю практику.

Сурогатне материнство – це коли жінка виношує дитину для пари, яка не може сама зачати або виносити дитину з медичних або фізичних причин.

Зараз дивляться

— Я вважаю огидною практику так званого сурогатного материнства, яка є грубим порушенням гідності жінки і дитини, заснованим на експлуатації ситуації матеріальної скрути матері. Дитина завжди є даром і ніколи не є основою комерційного контракту, – сказав він.

Проте раніше доктринальний відділ Ватикану дав зрозуміти, що одностатеві батьки, які вдаються до сурогатного материнства, можуть охрестити своїх дітей.

Окрім цього у зверненні понтифіка до послів, акредитованих при Святому Престолі, Папа засудив широкомасштабну війну, яку веде Російська Федерація проти України. Раніше Франциск уникав прямого звинувачення Москви, висловлюючи лише солідарність з українським народом.

Також понтифік засудив напад ХАМАСу на Ізраїль, згадав гуманітарну кризу в Газі, міграцію, кліматичні виклики та виробництво зброї, зокрема ядерної.

У грудні , ухваливши відповідну доктринальну декларацію. Проте для таких союзів під забороною залишається проведення церковних ритуалів укладення шлюбу чи створення враження шлюбу.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Религия
Источник материала
Поделиться сюжетом