Загибель керівництва МВС в авіатрощі в Броварах: коли справу передадуть до суду
Загибель керівництва МВС в авіатрощі в Броварах: коли справу передадуть до суду

Загибель керівництва МВС в авіатрощі в Броварах: коли справу передадуть до суду

Досудове розслідування містить 163 томи.

Справу щодо авіакатастрофи Броварах, у якій 18 січня 2023-го, загинуло керівництво МВС, мають передати до суду цього року. 

Про це в ефірі телемарафону розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян.

"Саме досудове розслідування містить 163 томи. Кожен том – це десь 250 сторінок. Для ознайомлення з усіма матеріалами потрібен час. Але у 2024 році обвинувальний акт потрапить до суду, я думаю, що десь весною ми з вами про це поговоримо", – сказала вона.

За її словами, ДБР завершило досудове розслідування щодо авіакатастрофи, де загинув тодішній міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, завершили 27 листопада 2023-го. П'ять підозрюваних посадовців Державної служби з надзвичайних ситуацій допустили порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту. Саме це й призвело до авіатрощі та загибелі людей.

В авіатрощі у Броварах, окрім високопосадовців МВС, загинула малолітня дитина і чотири жінки. 31 людина, з яких 13 дітей, отримали ушкодження. 

Гвинтокрил впав в районі дитячого садочка та житлового будинку в місті. Там спалахнула сильна пожежа. Окрім керівництва МВС, загинули пересічні мешканці міста. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Хто винен у смерті Монастирського та керівництва МВС? Роковини трагедії в Броварах

  • Денис Монастирський, якого ми не знали: спогади дружини
  • У Броварах, де розбилося керівництво МВС, відправили панахиду за загиблими (фото)
Источник материала
Поделиться сюжетом