19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Естонія поверне Україні 274 артефакти, які були вивезені контрабандою
Естонія поверне Україні 274 артефакти, які були вивезені контрабандою

Естонія поверне Україні 274 артефакти, які були вивезені контрабандою

Естонія поверне Україні 274 археологічні артефакти, які контрабандою було вивезено з країни. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики України.

- Завдяки тісній співпраці Естонії та України ми відзначаємо успіх на культурному рівні. У найближчому майбутньому експонати будуть передані Україні, збагативши її культурну спадщину та наголосивши на історичній справедливості, - йдеться у повідомленні.

У Мінкульті розповіли, що поліція та прикордонна служба Естонії у 2019 році запобігли незаконному ввезенню до країни 274 археологічних артефактів. Артефакти відносяться до культур раннього залізного та залізного віків від V–IV століття до нашої ери до VII–X століття нашої ери та є частиною культурної спадщини України.

23 січня в Естонському історичному музеї відбудеться презентація цих артефактів, після чого їх буде повернуто Україні.

  • 26 грудня харків'яниннамагався продати через інтернет бронзову Ліваршу за 300 тисяч гривень. Керівник Національного музею історії України помітив оголошення та повідомив про це правоохоронні органи.
  • 19 січня київські митники виявили у посилці, відправленій до США, вісім справжніх наконечників стріл, що належали до старовинної металевої зброї періоду IX-XIV століть дохристиянської Русі.
Теги по теме
Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом