Може подвоїти допомогу: Борис Джонсон не вірить, що Трамп кине українців
Може подвоїти допомогу: Борис Джонсон не вірить, що Трамп кине українців

Може подвоїти допомогу: Борис Джонсон не вірить, що Трамп кине українців

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що Дональд Трамп продовжить надавати підтримку Україні, якщо знову стане президентом США.

Про це Борис Джонсон написав у колонці для Daily Mail.

За його словами, війна в Україні – це першорядна боротьба нашого часу, і союзники все ще не роблять достатньо, щоб допомогти героїчній нації українців.

Зараз дивляться

За останні два роки українці поклали свої життя не тільки в ім’я своєї власної свободи, а й принципів свободи і демократії в усьому світі, зазначає Джонсон.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії вирішив розібратися, як американські президенти взагалі реагували на війну в Україні всі 10 років.

– Спершу запитайте себе: хто з американських президентів першим став на захист України після вторгнення Путіна у 2014 році? Чи був це великий ліберальний інтернаціоналіст Барак Обама? Ні, не він.

Він не зробив нічого, щоб витіснити Путіна з України, ні з Криму, ні з Донбасу. Не зробили цього ні французи, ні німці, ні, відверто кажучи, тодішній уряд Великої Британії, який вирішив – містичним чином – умити руки і довірити долю українців морально збанкрутілому “нормандському формату”, – заявив Борис Джонсон.

За його словами, саме Дональд Трамп надав українцям комплекси Javelin, які – разом з британськими NLAW допомагали у битві за Київ. Джонсон вважає, що саме завдяки цьому сміливому рішенню Трампа, принаймні частково, українці змогли змусити путінські війська тікати.

– Тому, що б зараз не говорили про президента Трампа, я не можу повірити, що він захоче увійти в історію як президент, який покинув країну, якій він вже суттєво допоміг стати вільною, – наголосив Борис Джонсон.

Він зауважив, що коли Трмп стане президентом, то вимагатиме, щоб європейці платили більше за власну оборону – але це давня політика США і навіть Великої Британії.

– Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців; навпаки, зрозумівши, що з Путіним не можна домовитися, є велика ймовірність того, що подвоїть зусилля і завершить розпочате – дасть їм те, що потрібно для перемоги, – наголосив ексочільник уряду Британії.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Дональд Трамп Борис Джонсон
Источник материала
Поделиться сюжетом