19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Директор ДБР та генпрокурор спростували тиск на бізнес через затримання Ігоря Мазепи
Директор ДБР та генпрокурор спростували тиск на бізнес через затримання Ігоря Мазепи

Директор ДБР та генпрокурор спростували тиск на бізнес через затримання Ігоря Мазепи

Директор ДБР Олексій Сухачов та генпрокурор Андрій Костін спростували тиск на бізнес у зв'язку із затриманням засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи. Про це вони повідомили під час спільного брифінгу у Києві про останні резонансні корупційні справи.

- На цей момент не було жодних дій, які б заблокували бізнес або обмежили діяльність інвестиційного фонду Concorde Capital, що дає змогу йому й надалі працювати та надалі виконувати свої інвестиційні зобов'язання в повному обсязі, - заявив директор ДБР Олексій Сухачов.

Генеральний прокурор Андрій Костін сказав, що добропорядний бізнес може розраховувати на підтримку держави, але бізнес, який порушує закон, буде притягнутий до відповідальності.

- Усі рівні перед законом. Навіть якщо володіють мільярдним бізнесом і створюють робочі місця - це не дає права нехтувати правилами і законами, які мають бути однаковими для всіх, - заявив він.

Костін додав, що в Офісі генпрокурора діє Департамент із захисту інвестицій, який співпрацює з найбільшими бізнес-асоціаціями та здійснює контроль у 215 кейсах з приводу можливого порушення прав інвесторів.

  • Засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали 18 січня під час проходження українсько-польського кордону. Бізнесмен їхав на Всесвітній економічний форум у Давосі. Мазепу підозрюють у будівництві котеджного містечка преміумкласу Goodlife Park у районі Вишгороду на землях Київської ГЕС.
  • 19 січня Печерський районний суд Київ заарештував Мазепу з альтернативою застави майже 350 млн грн. У Concorde Capital затримання Мазепи назвали "найбільшим ударом по інвестиційному ринку України за всю історію Незалежності".
Теги по теме
ГБР Генпрокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом