Азербайджан заявив про вихід із ПАРЄ
Азербайджан заявив про вихід із ПАРЄ

Азербайджан заявив про вихід із ПАРЄ

Під час пленарного засідання у Парламентській асамблеї Ради Європи 24 січня делегація з Азербайджану заявила про небажання подальшої взаємодії з організацією та вихід із неї.

Промову, з якою виступили дипломати з Баку, опублікувало агентство АЗЕРТАЖ.

Вони вказали, що Азербайджан – суверенна мультикультурна країна, яка свідомо робить вибір на користь демократії. Її членство у ПАРЄ було продиктоване очікуваннями захисту прав азербайджанців, які постраждали від воєнного конфлікту з Вірменією.

Зараз дивляться

— Проте з 2001 до 2020 року, майже 19 років, асамблея так і не змогла притягнути до відповідальності Єреван. Навпаки, ми стикаємося з організованою наклепницькою кампанією з очорніння Азербайджану, — зазначено в тексті звернення.

На цій підставі представники Баку в ПАРЄ заявили про нібито расистську, ісламофобську та азербайджанофобську позицію асамблеї.

— Делегація Азербайджану ухвалює рішення припинити свою взаємодію та присутність у ПАРЄ до подальшого повідомлення, – зазначили дипломати та залишили залу.

ПАРЄ ініціювала виключення Азербайджану

У вівторок, 23 січня, комітет ПАРЄ абсолютною більшістю голосів ухвалив рішення про найжорсткіше можливе обмеження — не підтверджувати повноваження делегації Азербайджану. Тож країна щонайменше на рік буде виключена з роботи в ПАРЄ.

Баку звинувачують у порушенні принципів організації. Вказано, що основною причиною покарання є те, що на вибори президента Азербайджану, які відбудуться у лютому, не запросили спостерігачів від Парламентської асамблеї.

Фото: АЗЕРТАДЖ

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Азербайджан ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом