"Сміють під час війни говорити щось?": командир ГУР різко висловився про мобілізацію та чутки
"Сміють під час війни говорити щось?": командир ГУР різко висловився про мобілізацію та чутки

"Сміють під час війни говорити щось?": командир ГУР різко висловився про мобілізацію та чутки

Командир розвідгрупи ГУР з позивним "Саба" підтримав розширення мобілізації. Він акцентував: якщо керівництво України вирішило збільшити штат демобілізованих саме таким чином, то це рішення не можна піддавати сумнівам.

За словами військового, чоловік взагалі не може залишатися осторонь від війни, яка триває в Україні з 2014 року, та ігнорувати "жах", що стався з Ірпенем, Бучею, Бородянкою та іншими містами-жертвами військ Росії.

"Як людина може називати себе чоловіком і стояти осторонь цієї проблеми? Скільки ми вже достойних синів України поховали! А хтось сидить і вважає, що він отут буде корисніший. Є люди, у яких голова для цього створена, і вони на тих посадах вирішують. От моя думка: якщо керівництво  цієї країни вирішило, що потрібно розширити штат демобілізованих, то так і є. Хіба може бути по-іншому?", - акцентував він "Укрінформ". 

За словами "Саба", Україна має прямого ворога - Росію, тому обов'язок кожного чоловіка щось зробити для захисту власної жінки, дитини мами. За його словами, завжди у житті людина може знайти собі виправдання, щоб не робити те, що насправді може. Однак в цьому випадку постає питання, заявляє командир: "Якщо ви не готові щось робити для її захисту (України - УНІАН), для захисту своїх жінок, дітей, матерів, то хто тоді ви?"

Він, як командир ГУР, має довіру до влади України та вважає, що кожний там займає своє місце, підкреслив "Саба". "Як я можу не довіряти людям, що вже так довго стримують російську агресію?", - заявив він.

Військовий вважає, що ті, хто поширює чутки про те, що Україна немає чим воювати, мають у житті зайвий час. Командир ГУР нагадав, що в Росії людей саджають за менші речі - за смішні висловлювання, вияв власної думки. 

"А в Україні вони собі сміють під час війни говорити щось?", - сказав "Саба". 

Водночас боєць ГУР різко висловився про потребу мобілізації жінок в армію. На його думку, це ніжні та тендітні істоти, яких не хочеться бачити на передовій. "Якщо це жінка в лікарні, в госпіталі, якщо це жінка в штабі, десь подалі від місця активних бойових дій, то так, це добре", - вказав він.

Найкращий вік "від 18" - генерал висловився про мобілізацію

На думку генерал-майора запасу Збройних сил України Сергія Кривоноса, призовний вік в Україні слід знизити до 18 років. Саме з цього віку і до 25 років - чоловіки найкращі воїни, вказав Кривонос. 

Він акцентував, що каже про це з власного 30-річного досвіду служби у складі ССО. За словами Кривоноса, слід реально дивитися на такі речі, як мобілізація, якщо українська нація дійсно хоче вижити на рівні держави.

Теги по теме
Новости Украины Вооруженные силы Украины призначення
Источник материала
Поделиться сюжетом