Генштаб ЗСУ на тлі падіння Іл-76 заявив, що вживає всіх заходів для захисту українців
Генштаб ЗСУ на тлі падіння Іл-76 заявив, що вживає всіх заходів для захисту українців

Генштаб ЗСУ на тлі падіння Іл-76 заявив, що вживає всіх заходів для захисту українців

Збройні Сили України на тлі падіння російського Іл-76 під Бєлгородом заявили, що й надалі вживатимуть заходів по контролю за повітряним простором на Білгородсько-Харківському напрямку та знищенню терористичної загрози для України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

- Для зменшення ракетної загрози Збройні Сили України не лише контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їхнього постачання, особливо із застосуванням засобів військово-транспортної авіації. Зафіксована інтенсивність обстрілу безпосередньо пов'язана зі зростанням кількості військово-транспортних літаків, які останнім часом прямували до аеродрому Білгорода. З огляду на це, Збройні Сили України й надалі вживатимуть заходів щодо знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, у тому числі на Білгородсько-Харківському напрямку, - заявили у штабі.

Крім того, у Генштабі нагадали, що лише за останній тиждень з боку Бєлгорода по Харкову та області було завдано 19 ракетних ударів. В результаті загинули 16 людей, у тому числі одна дитина, ще 78 людей поранено. Зруйновано 13 будівель, у тому числі - одну лікарню, три навчальні заклади, шість житлових будинків.

  • 24 січня російський військово-транспортний літак Іл-76 зазнав аварії в Білгородській області, це сталося під час планового польоту. У РФ стверджують, що на борту літака нібито було 65 полонених українських військовослужбовців.
  • Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов сказав, що 24 січня справді планувався обмін полоненими між Україною та РФ. Проте інформація, озвучена російською стороною, про те, що військовополонені могли перебувати в літаку Іл-76, що впав у Білгородській області, зараз перевіряється.
Теги по теме
авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом