ГУР: Обмін полоненими зірвався, перевіряємо чи будт українці на борту Іл-76
ГУР: Обмін полоненими зірвався, перевіряємо чи будт українці на борту Іл-76

ГУР: Обмін полоненими зірвався, перевіряємо чи будт українці на борту Іл-76

Головне управління розвідки МОУ констатує, що запланований на 24 січня обміну полоненими з Росією не відбувся. Наразі відомство не має даних, чи перебували українські полонені на борту Іл-76, який зазнав катастрофи під Білгородом. Про це інформує прес-служба ГУР.

- За твердженням російської сторони, обмін не відбувся внаслідок збиття російського літака Іл-76, який нібито перевозив українських полонених. Наразі Україна не володіє достовірною та вичерпною інформацією з приводу того, хто перебував на борту літака та в якій кількості, – розповіли у ГУР.

У ГУР зазначають, що зі свого боку Україна виконала всі домовленості щодо підготовки обміну. Російські полонені військовослужбовці були вчасно доставлені на обумовлену точку для обміну, де вони перебували у безпеці. Безпеку ж українських воїнів, згідно з домовленостями, мала забезпечити російська сторона. Водночас, українська сторона не була повідомлена про необхідність забезпечення безпеки повітряного простору в районі міста Білгород у певний період часу, як неодноразово робилося у минулому. Це може свідчити про навмисні дії Росії, спрямовані на створення загрози життю та безпеці полонених.

  • 24 січня російський військово-транспортний літак Іл-76 зазнав аварії в Білгородській області. У РФ стверджують, що на борту літака нібито було 65 полонених українських військовослужбовців.
  • Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов сказав, що 24 січня справді планувався обмін полоненими між Україною та РФ. Проте інформація, озвучена російською стороною, про те, що військовополонені могли перебувати в літаку Іл-76, що впав у Білгородській області, зараз перевіряється.
Теги по теме
авиакатастрофа обмен пленными
Источник материала
Поделиться сюжетом