19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Писав про Україну і малював Шевченка: українська акторка розповіла цікаві факти про художника, якого "вкрала" Росія
Писав про Україну і малював Шевченка: українська акторка розповіла цікаві факти про художника, якого "вкрала" Росія

Писав про Україну і малював Шевченка: українська акторка розповіла цікаві факти про художника, якого "вкрала" Росія

Українська акторка Надія Марінка, яка знімалася у 6 сезоні серіалу "Пес", родом із Чугуєва, що на Харківщині. З початком повномасштабного вторгнення Росії їй довелося виїхати та евакуювати до Португалії 11 дітей. Саме там вона планує поширювати українську творчість, не забувши про одного з улюблених українських художників, якого вкрала собі Росія, – Іллю Ріпина (Рєпіна).

В ексклюзивному інтерв'юOBOZ.UA вона розповіла декілька цікавих фактів про його життя. Виявилося, що Ілля Ріпин і Надія Марінка з одного міста, тому це стало ще одною причиною для акторки організувати проєкт, присвячений цьому українському художнику.

"Дуже хочу реалізувати один проєкт, про який думала ще до війни, присвячений художнику Іллі Ріпину, який, як і я, народився в Чугуєві, і якого привласнила собі Росія. До речі, зараз багато джерел змінили, що Ріпин – це все-таки український художник", – розповіла про свої плани Марінка.

Її також здивувала байдужість працівників культури, які не відстоювали приналежність Рєпіна до України, адже він створив неймовірні художні твори, починаючи із "Запорожців пишуть листа турецькому султану", закінчуючи "Бурлаками на Волзі".

"Я почала писати про нього і думаю: чому Україна не відстоювала його? Адже він дуже багато писав про Україну, написав портрет Тараса Шевченка, вихваляв манеру українок одягатись", – розповіла акторка трохи цікавих фактів про Рєпіна.

Зокрема, часто в суспільстві побутує думка, що східна частина України не має достатньої кількості хороших письменників, хоча насправді це не так, про що й зазначила Марінка.

"Часто кажуть: от на заході України – Україна, а східна частина – зросійщена. А мені хочеться кричати, що у нас, на Слобожанщині, є такий шмат культури, про який Рєпін і писав! Надіюсь, що колись у мене буде можливість представити те, що я зараз записую. І так, я хочу зробити щось тут, у Португалії. Що я не просто так сюди приїхала. Я не хочу бути біженкою. Я хочу бути українкою, в якій країні я б не була", – емоційно висловилася Надія Марінка.

Раніше OBOZ.UA писав про українські музеї, які намагалася знищити Росія. Одним із них став Харківський художній музей, у якому зберігалися в окремій кімнаті роботи Іллі Рєпіна.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом