Представник Червоного Хреста: РФ має повернути тіла полонених, якщо вони були на Іл-76
Представник Червоного Хреста: РФ має повернути тіла полонених, якщо вони були на Іл-76

Представник Червоного Хреста: РФ має повернути тіла полонених, якщо вони були на Іл-76

Представник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні Олександр Власенко заявив, що якщо росіяни говорять правду про те, що на борту Іл-76, який зазнав аварії, були українці, тіла цих військовополонених мають бути повернуті на батьківщину. Про це він заявив в ефірі "Свобода. Live".

- Якщо твердження росіян про загибель українських військовополонених під час падіння російського літака Іл-76 є правдивими, то їхні тіла мають бути повернуті Україні, - заявив Власенко. - Дуже мало часу пройшло з того моменту, щоб були такі заяви, щоб були такі сигнали. Тобто зазвичай має більше часу пройти для того, щоб сторони провели такий обмін.

Власенко зазначив, що загалом обміни тілами військових відбувається постійно. На запитання про те, чи зверталися останніми днями до МКЧХ родичі людей, чиї прізвища, нібито були на борту літака, що розбився, оприлюднили прокремлівські медіа, Власенко сказав, що йому про таке невідомо. За його словами, загалом станом на кінець третього кварталу 2023 року до МКЧХ надійшли звернення громадян із запитом про 17 тисяч зниклих безвісти.

  • Майже через три дні після падіння літака Іл-76 під Білгородом Росія офіційно оприлюднила список українських військовополонених, які, за їхньою версією, були на борту.
  • Головне управління розвідки МОУ повідомило, що запланований на 24 січня обмін полоненими з Росією не відбувся. Наразі відомство не має даних, чи перебували українські полонені на борту Іл-76.
Теги по теме
авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом