19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Війна забирає найкращих: на Донбасі загинув актор Рівненського драмтеатру Володимир Федінчук. Фото
Війна забирає найкращих: на Донбасі загинув актор Рівненського драмтеатру Володимир Федінчук. Фото

Війна забирає найкращих: на Донбасі загинув актор Рівненського драмтеатру Володимир Федінчук. Фото

Війна, розпочата державою-агресором Росією, забрала життя ще одного талановитого українця, який став на захист держави у лавах Збройних Сил. На фронті загинув актор Рівненського обласного музично-драматичного театру Володимир Федінчук.

Українському військовослужбовцю й актору був усього 31 рік. Про втрату повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Рівного Олександр Третяк.

За словами міського голови, життя Федінчука обірвалося у боях з російськими окупантами в районі населеного пункту Михайлівка в Донецькій області. Воїна не стало 22 січня.

"На жаль, гинуть кращі з кращих, актори, науковці, спортсмени, педагоги. Втрачаємо цвіт нації", – наголосив Третяк.

Володимир Федінчук закінчив Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю "Театральне мистецтво". Працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. З 2016 року актор почав працювати в Рівненському музично-драматичному театрі.

Серед ролей, які Федінчук зіграв у виставах Рівненського облмуздрамтеатру – "Енеїда", "Зерносховище", "Скрудж. Різдвяна історія", "Дуже проста історія", "Калігула", "Та не однаково мені", "Маруся Чурай" та інші.

"Неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати. Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його", – написала на своїй сторінці у Facebook хореографиня, заслужена діячка мистецтв, Мирослава Воротняк.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Донецькій області під час виконання бойового завдання загинув військовий із Київщини Єгор Колодєзєв. Захисник України віддав найдорожче – життя, 23 січня поблизу Авдіївки.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом