Присвята тим, хто втратив дім. У Києві показали сучасний балет Д.І.М. про вимушену міграцію
Присвята тим, хто втратив дім. У Києві показали сучасний балет Д.І.М. про вимушену міграцію

Присвята тим, хто втратив дім. У Києві показали сучасний балет Д.І.М. про вимушену міграцію

У Києві відбулася прем’єра сучасного балету Д.І.М. від театру INSHA Dance Company. Нова прониклива танцювальна вистава – про незламних українців, які пережили міграцію.

Що відомо про танцювальну виставу Д.І.М.

Сучасний балет на дві дії Д.І.М. – це робота, створена танцівником, хореографом, суперфіналістом шоу Танцюють всі! 8 сезон, артистом балету Іллею Мірошніченком, а також Катериною Кузнецовою.

Фото: Анастасія Телікова

За словами творців, Д.І.М. – це історія про власний досвід, бо більшість українців так чи інакше пережили процес евакуації, термінового виїзду та залишення дому.

Зараз дивляться

– Це історія про дорогу. Про тих, хто вимушено опинився в одному вагоні евакуаційного поїзда і, прийнявши нові правила життя, залишився нескореним. Це присвята кожному з нас, кожному, хто пережив біль втрати і тому, що було втрачено. Дім — це процес, шлях, а отже ми всі на шляху додому… І поки стукіт залізниці невпинно супроводжує цю подорож, дозвольте їм поділитися своїми історіями, — коментують творці Д.І.М.

Вистава фокусується на тілесній рефлексії про дім, його фізичне та духовне значення, що він має для людей, вимушених покинути свою землю. А масштабна декорація дозволяє якомога предметніше осягнути весь символізм, яким насичена дія на сцені.

Присвята тим, хто втратив дім. У Києві показали сучасний балет Д.І.М. про вимушену міграцію / 4 зображення

Композитор і віолончеліст Віктор Рекало на межі академічності та урбанізму створив ексклюзивний музичний твір для струнного квінтету, тож вистава супроводжувалася живою музикою.

Источник материала
Поделиться сюжетом