СБУ затримала подругу одного з ватажків “ДНР”, яка шпигувала за ЗСУ біля Бахмута
СБУ затримала подругу одного з ватажків “ДНР”, яка шпигувала за ЗСУ біля Бахмута

СБУ затримала подругу одного з ватажків “ДНР”, яка шпигувала за ЗСУ біля Бахмута

Служба безпеки України (СБУ) на Донеччині затримала жінку, яка підтримувала дії ворога та збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських Сил оборони в районі Бахмута.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Жінка отримувала завдання від командира спецпідрозділу Головного управління Генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ), який дислокується на передовій.

Зараз дивляться

Ворога цікавили координати ключових опорних пунктів та вогневих позицій підрозділів ЗСУ, які воюють на східному фронті. Ці відомості були потрібні ГРУ для підготовки диверсій та коригування ракетних ударів по наших військах.

У СБУ наголошують, що жінка знайома і періодично спілкується з очільником так званої народної ради терористичної “ДНР” Артемом Жогою. У телефонних розмовах вона йому вихвалялася співпрацею з російською розвідкою.

Для максимального збору даних вона планувала влаштуватись продавчинею до місцевого магазину неподалік підрозділу українських захисників.

За даними слідства, затриманою виявилась мешканка Краматорська, яка у соцмережах підтримувала збройну агресію РФ, через що у червні 2023 року вона потрапила у поле зору командира спецпризначенців російського ГРУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 15 років тюрми.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
СБУ ДНР
Источник материала
Поделиться сюжетом