"Маємо важливіші завдання": посол в Німеччині прокоментував російський фейк про нібито збір даних про чоловіків для ТЦК
"Маємо важливіші завдання": посол в Німеччині прокоментував російський фейк про нібито збір даних про чоловіків для ТЦК

"Маємо важливіші завдання": посол в Німеччині прокоментував російський фейк про нібито збір даних про чоловіків для ТЦК

Посол України у Німеччині Олексій Макеєв відреагував на черговий фейк, запущений російською пропагандою. Пропагандистська машина активно поширює нібито надіслане до міністерств Німеччини звернення від української дипустанови з закликом передавати Україні дані чоловіків призовного віку, що перебувають на території держави.

Фото "термінового звернення", в якому не складно помітити ані граматичні, ані фактологічні помилки, Макеєв опублікував на своїй сторінці у Facebook. Він також публічно відповів авторам фейку, зазначивши, що українські дипломати у Німеччині мають значно важливіші завдання.

Український дипломат висміяв черговий російський фейк про нібито влаштоване Україною "полювання" на військовозобов'язаних українців за кордоном.

"Хотів би я бути послом, який українською мовою з грифом "Термінове звернення!" розкидає по німецьких міністерствах доручення! Писав би, щоправда, без помилок та не перейменовував би німецькі відомства на власний розсуд. Ба більше, взяв би правильний бланк і замість рендомної послідовності цифр скористався би реєстраційним номером. Російське фейководство деталями, однак, не переймається. А їхня фабрика брехні - змістом", – перерахував "проколи" авторів "сенсаційного документу" Макеєв.

Дипломат також звернув увагу на те, що згідно з "терміновим зверненням", Україні нібито терміново захотілося отримати дані щодо військовозобов'язаних чоловіків у Німеччині. Паспорти якої країни вони при цьому мають, як випливає з "документу", офіційний Київ та українську дипустанову у Німеччині не обходить.

"З недолугого фейку слідує, ніби ми просимо Німеччину надати нам відомості навіть не про українців, а взагалі про всіх повнолітніх чоловіків, що беруть участь у якихось там мітингах. Далі могла б стояти фраза "Київський режим відправить в неправедний бій всіх", але в останній момент товариш майор все ж дав слабину. Ну а наявність таких відомостей у демократичній державі для російської диктатури видається очевидною. Як і краса, потворність в очах того, хто дивиться", – підкреслив Макеєв.

Український дипломат зазначив, що російська пропаганда працює за кальками, створеними ще рейхсміністром народної освіти та пропаганди у гітлерівській Німеччині Йозефом Геббельсом. Зокрема, пропагандисти з РФ, вочевидь, надихалися геббельсівським постулатом про те, що чим неймовірніша брехня, тим швидше в неї повірять.

Однак навіть тут повторити результати натхненника пропагандистам РФ не вдалося.

"Працює поганенько. Ну й про всяк випадок: ніякі такі відомості ми не збираємо та збирати не плануємо. Маємо важливіші завдання...  А те, що росіяни бачать послідовне збільшення Німеччиною військової підтримки України й перелякано й неоковирно називають його "почастішанням акцій на підтримку армії України", все ж приємно", – резюмував дипломат.

Нагадаємо,  раніше у Нацполіції прокоментували відео з росЗМІ нібито про постріл у працівника ТЦК. Російська пропаганда розповсюджувала відео, на якому невідома особа нібито стріляє у працівника ТЦК під час вручення повістки. У Національній поліції наголосили, що ролик є фейковим, у нього є явні ознаки підробки.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом