Як собаки на прив'язі: Британія розкрила, чим зайняті "вагнерівці" у Лукашенка
Як собаки на прив'язі: Британія розкрила, чим зайняті "вагнерівці" у Лукашенка

Як собаки на прив'язі: Британія розкрила, чим зайняті "вагнерівці" у Лукашенка

Британія з'ясувала, що найманцям ПВК "Вагнер" живеться у Лукашенка, як собакам на прив'язі: лідер Білорусі навряд чи залучить їх до складу силових структур, але буде змушений тримати у себе через Путіна.

На цей час основне заняття "вагнерівців" в Білорусі полягає в інструктажі місцевих військових, вважають британські розвідники.

"Вагнер" майже точно допомагає навчати білоруських військових і силовиків", - стверджують вони. 

Можна говорити про угруповання менше тисячі осіб, хоча після червня 2023 року в Білорусі фіксували близько 8 тисяч найманців, йдеться у звіті Міноборони Британії. 

Аналітики схиляються до варіанту, що Лукашенко і надалі буде утримувати "вагнерівців" на своїй території, оскільки це грає на руку російському лідеру Путіну - таким чином Росія змушує українську армію утримувати додаткові сили на кордоні. 

Водночас там засумнівалися, що Лукашенко піде на будь-яке розширення діяльності ПВК "Вагнер". Ймовірно, їх заняття в Білорусі так і будуть "інструктажними".

Буданов каже - чітких доказів смерті Пригожина немає

Глава української розвідки Кирил Буданов стверджує: наразі немає чітких доказів, що Євген Пригожин влітку 2023 року розбився на літаку у Тверській області (борт впав 23 серпня, ніхто не вижив).

Буданов каже, це не означає, що Пригожин живий, але і про його 100-відсоткову смерть говорити складно. Відзначимо, що в Росії ватажка ПВК "Вагнер" офіційно поховали. Після його "смерті", якій передував бунт, частину "вагнерівців" Росія перевела до Білорусі.

Теги по теме
Новости Украины Владимир Путин Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом