"Захід програв у боротьбі проти Путіна": роспропаганда запустила фейк із новим "експертом"
"Захід програв у боротьбі проти Путіна": роспропаганда запустила фейк із новим "експертом"

"Захід програв у боротьбі проти Путіна": роспропаганда запустила фейк із новим "експертом"

Кремлівська пропаганда продовжує поширювати міфи про "непереможність" свого військово-промислового комплексу. Більше того, у РФ видали легенду, що Захід нібито вже програв боротьбу із диктатором Володимиром Путіним.

При цьому агресор намагається брехати за допомогою європейських "експертів". Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Пропагандисти брешуть, що спроби стримати невеликі плацдарми нібито коштували українській армії всього потенціалу. Також Кремль розповсюджує легенди про те, що Росія нібито "значно перегнала Захід у галузі військових технологій".

Варто зазначити, що для правдоподібності пропагандисти посилаються на італійського "експерта" Алессандро Орсіні. Цей соціолог часто критикує українську владу та Захід, а також звинувачує їх в ескалації війни. Більше того, російський оборонпром він називає "непереможним".

Також "експерт" просуває російський наратив про те, що Путін може взяти Київ "у найкоротший термін", але просто не хоче цього. При цьому Орсіні закликає піти на територіальні поступки Росії.

У Центр стратегічних комунікацій наголосили, що реальність відрізняється від вигадок соціолога, адже російські військові технології поступаються західним. Зокрема, гіперзвукову ракету "Кинжал", яку в Кремлі називали непереможною, виявилася безсилою проти американського зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Нагадаємо, пропагандисти поширюють новий фейк, нібито медичних працівниць київських лікарень примусово мобілізували та відправили на полігон для проходження курсів бойової підготовки. Центр стратегічних комунікацій та безпеки спростував цю інформацію та прояснив ситуацію.

Раніше посол України у Німеччині Олексій Макєєв відреагував на черговий фейк, запущений російською пропагандою. Пропагандистська машина активно поширює нібито надіслане до міністерств Німеччини звернення від української дипустанови із закликом передавати Україні дані чоловіків призовного віку, які перебувають на території держави.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом