19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Окопи – не блокпост": на Дніпропетровщині поліцейські відмовилися вступати до штурмової бригади
"Окопи – не блокпост": на Дніпропетровщині поліцейські відмовилися вступати до штурмової бригади

"Окопи – не блокпост": на Дніпропетровщині поліцейські відмовилися вступати до штурмової бригади

Під час суперечки з керівництом один з копів в дусі пропаганди РФ згадав про "пацанов-срочников, погибших на Майдане".

У Мережі з'явилося відео суперечки поліцейських з керівництвом на Дніпропетрвщині. Поліцейські відмовляються переводитись в штурмову бригаду "Лють", бо "окопи – це не блокпости".

Відео опублікував Телеграм-канал "Дніпро оперативний".

На кадрах видно, як заступник начальника головного управління Нацполіції області Володимир Богоніс намагався переконати поліцейських перевестися до штурмової бригади.

У відповідь копи емоційно і на підвищених тонах заявляла, що це порушує їхні "конституційні права" і вимагали показати "де це написано".

"Одна справа блокпост, а інша – окопи. Це велика різниця", – визнав один із поліцейських.

Згадали про Майдан в дусі пропаганди РФ

Крім того, ще один з копів згадав про "пацанов-срочников, погибших на Майдане".

"А скільки на Майдані пацанів загинули. Ти не скажеш їм, що вони – не герої були", – сказав поліцейський.

На питання Богоноса, про кого йдеться, коп російською мовою продовжив в дусі російської пропаганди: "А ті 18-річні хлопчики, яких вбивали там. Які були строковиками. Яких гранатами закидували біля Верховної Ради".

На зауваження, що на Майдані в 2014 році загинули понад 100 мирних мітингувальників, коп відповів, "що зі сторони міліції загинуло не менше".

Реакція МВС

Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Фацевич, коментуючи інцидент, запевнив, що поліцейські з першого дня повномасштабного вторгнення стали на захист України.

"Спецпризначенці різних підрозділів з 2022 року вперше для історії української поліції стали повноцінними комбатантами, створена штурмова бригада Нацполіції "Лють". І ми пишаємося результатами наших бійців на передовій: поліцейські вже неодноразово доводили свої бойові вміння", – розповів заступник міністра.

Фацевич резонно зауважив, що логічно, аби добровольчі батальйони та окремі поліцейські, які можуть і вміють професійно боронити Батьківщину, не були розосереджені для виконання бойових розпоряджень, а централізовано входили до складу бригади "Лють".

"Саме тому, окрім постійного набору до штурмової бригади, відбувається реорганізація структурних підрозділів Національної поліції, аби створити найбільш ефективну систему у складі Сил безпеки і оборони України. Хто хоче воювати – йде на фронт. Для решти є також чимало поліцейських завдань", – сказав він.

Фацевич пообіцяв, що керівництво Нацполіції з’ясує всі обставини та ухвалить відповідні рішення щодо інциденту на відео.

"Поліція була, є і буде гідна кожному слову Присяги та і надалі ефективно виконуватиме всі покладені обов’язки і функції", – підсумував заступник глави МВС.

Раніше голова Нацполіції відповів, чи підтримує ідею про мобілізацію поліцейських.

Читайте провідні новини дня:

  • В Раді не відкинули ідею блокувати зарплати чоловікам: якою буде мобілізація-2024
  • "Обстріл пекарні" у Лисичанську: що відомо про черговий фейк РФ та ліквідацію "міністра і депутатів ЛНР"
  • Збиття Іл-76: в РФ пригрозили ударом по аеродрому в Польщі
Источник материала
Поделиться сюжетом