19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Поліція розформує полк спецпризначення Дніпра через відмову переходити до бригади "Лють"
Поліція розформує полк спецпризначення Дніпра через відмову переходити до бригади "Лють"

Поліція розформує полк спецпризначення Дніпра через відмову переходити до бригади "Лють"

Національна поліція ухвалила рішення розформувати полк особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області, в якому спецназівці раніше відмовилися вступати до штурмової бригади "Лють".

Як передає "Хвиля", про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Так, 4 лютого в мережі почало поширюватися відео зі зборів поліцейських, на яких обговорювалося переведення силовиків у штурмову бригаду "Лють". Останні виступали проти відповідного рішення, втім були готові воювати у своєму підрозділі.

У зв'язку з цим Фацевич заявив, що з початку повномасштабної війни поліцейські різних служб, у тому числі підрозділів особливого призначення, стали до оборони та захисту України. Через це було ухвалено рішення:

розформувати полк особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області;

перевести всіх спецназівців полку до штурмової бригади Національної поліції "Лють" у порядку ст. 65 Закону України "Про Національну поліцію України".

"Ті особи, поліцейськ , які відмовлятимуться (від вступу до "Лють", - ред.) - будуть звільнені з врученням повісток", - наголосив він.

Крім того, у Нацполіції нагадали, що у 2023 році було ухвалено зміни до закону "Про Національну поліцію", згідно з якими поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні нашої країни шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

"Поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади "Лють", а також зведених загонів щодня захищають Україну та залишаються вірними присязі на вірність українському народу", - додали у Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що в ISW проаналізували атаку РФ на Україну 7 лютого.

Источник материала
Поделиться сюжетом