19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Дніпрі розформують поліцейський полк спецпризначення і переведуть всіх у "Лють"
У Дніпрі розформують поліцейський полк спецпризначення і переведуть всіх у "Лють"

У Дніпрі розформують поліцейський полк спецпризначення і переведуть всіх у "Лють"

У Дніпрі розформують поліцейський полк спецпризначення і переведуть всіх у "Лють"

Працівників, які відмовляться від переведення до штурмової бригади, звільнять і вручать їм повістки.

Полк спецпризначення Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області розформують, а всіх поліцейських з нього переведуть у бригаду "Лють", про це сказав, коментуючи поширене ЗМІ відео зі зборів поліціянтів у Дніпрі, де правоохоронці начебто відмовлялися переводитися у штурмову бригаду "Лють", заступник Голови Національної поліції генерал поліції Олександр Фацевич.

"Оцінка надана щодо ситуації у Дніпрі. Прийнято рішення щодо розформування полку поліції особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області. Тобто, полку такого не буде існувати. Ми, можливо, приймемо інші кадрові рішення щодо створення окремих рот для виконання специфічних завдань. Всі співробітники полку без виключення будуть переведені в бригаду "Лють" для виконання завдань", - сказав Фацевич, який зараз відряджений і також є заступником командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» з питань застосування поліції.

Фацевич додав, що працівників, які відмовляться від переводу до штурмової бригади, звільнять і вручать їм повістки. Також заступник голови Нацполіції зазначив, що це унікальна ситуація, коли поліція виконує завдання з оборони держави в складі військ. Фацевич сказав, що на даний момент перед Нацполіцією стоїть завдання збільшити чисельність бригади "Лють", тому до неї додаватимуть ще штурмові батальйони, які комплектуватимуться, зокрема і поліцейськими-спецпризначенцями.

Нагадаємо, у 2023 році були прийняті зміни до Закону України «Про Національну поліцію України», у зв’язку з чим українські поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні України шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

Як повідомлялося, раніше очільник Нацполіції Іван Вигівський, коментуючи пропозицію мобілізувати на фронт ще 100 тисяч працівників, заявив, що українські правоохоронці вжеі так максимально залучені в роботу Сил безпеки та оборони. Ба більше, їх завдання — дбати про безпеку всередині країни.

Источник материала
Поделиться сюжетом