20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Хотинському нацпарку зацвіли перші проліски
У Хотинському нацпарку зацвіли перші проліски

У Хотинському нацпарку зацвіли перші проліски

Минулого тижня в Україні було незвичайно тепло для лютого, що призвело до пробудження рослинного світу, оскільки висока температура є сигналом для початку вегетації. У Чернівецькій області вже зацвіли перші проліски. Про це розповіли у Хотинському національному парку.

- Незважаючи на те, що надзвичайно тепла погода приємна після тривалих морозів, вона може завдати шкоди природі. Підвищення температури викликає посуху та пересихання рослинності, що збільшує ймовірність виникнення пожеж, – розповіли співробітники парку.

Вони зазначили, що різке потепління спричиняє утворення ґрунтових умов, сприятливих для шкідників, що може призвести до негативних наслідків. Фруктові дерева особливо страждають від таких коливань, оскільки починають формувати бруньки.

Передчасне тепло шкодить бджолам, що прокинулися, які починають активно літати в пошуках нектару. Якщо вони не знаходять його, починають витрачати запаси у вулику.

  • 7 лютого в столиці було встановлено два температурні рекорди. Максимальна температура повітря становила 9,7 °C, що перевищує попередній рекордний рівень для цього дня, зафіксований у 2004 році, на 0,5 °C.
  • З 15 лютого в Україніочікується значне похолодання, спричинене прибуттям арктичного повітря з півночі та північного сходу. Нічні морози на деяких ділянках країни можуть сягати від 10 до 15 градусів.
Фото
Фото
12 Лютого17:29
Теги по теме
Черновицкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом