Яке покарання загрожує полякам за зіпсоване україньске зерно: деталі справи
Яке покарання загрожує полякам за зіпсоване україньске зерно: деталі справи

Яке покарання загрожує полякам за зіпсоване україньске зерно: деталі справи

Відомство проводить дослідження щодо скидання зерна з українських вантажівок на кордоні з Україною, із підозрою у знищенні майна та порушенні митної безпеки.

Інформацію надає Farmer. За даними поліції, учасники протесту зірвали митні пломби з трьох вантажівок, що вирушали з України, і частина зерна висипалася на дорогу. Оцінюється, що з кожної вантажівки втрачено приблизно тону зерна.

"Розслідування розпочато за двома статтями - знищення майна та порушення митної безпеки. Воно знаходиться на етапі розгляду, в ході якого ми допитуємо свідків, аналізуємо відеозаписи та документи, пов'язані із цими перевезеннями", - заявила прес-секретарка Люблінської регіональної прокуратури Агнешка Кемпка.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Інцидент із зерном стався 12 лютого, коли польські фермери зупинили три вантажівки на кордоні з Україною і висипали з них частину українського зерна, яке було призначене для експорту. У відповідь на цей інцидент посол України в Польщі Василь Зварич зазначив, що українська сторона звернулася до поліції. Дипломат також повідомив, що українські дипломати взаємодіють з водіями зазначених вантажівок.

Останні новини України:

В Одесі реєстратор спійманий на крадіжці майна: подробиці скандальної справи на мільйони

"Приватбанк" обмежує кредитний ліміт без відома українців, клієнти скаржаться: банк дав пояснення

Одеський банк вляпався у скандал, керівництво постане перед судом: у чому звинувачується

Теги по теме
Польща Скандал граница
Источник материала
Поделиться сюжетом