Росія виставить на аукціон викрадену картину Айвазовського
Росія виставить на аукціон викрадену картину Айвазовського

Росія виставить на аукціон викрадену картину Айвазовського

Росія виставить на аукціон картину художника Івана Айвазовського "Місячна ніч". Як повідомляють російські ЗМІ, картину виставлять на торги вже 18 лютого, експерти оцінюють її вартість в 100 мільйонів рублів.

Колишній прокурор Криму Гюндуз Мамедов заявив, що "Місячна ніч" була серед 52 полотен, які незаконно передали в Сімферопольський художній музей. У 2017 році Інтерпол оголосив їх у міжнародний розшук.

"Таким чином Російська Федерація відкрито нехтує міжнародним правом, адже згідно з Конвенцією ЮНЕСКО 1970 року - вивезення культурних цінностей і передача права власності є забороненою", - написав він у мікроблозі X (раніше - Twitter).

Росія вивозить все цінне з окупованих територій:

Минулої весни повідомлялося, що російські загарбники розграбували музей-заповідникХерсонес Таврійський в окупованому Криму. Цінні артефакти росіяни вивезли у Великий Новгород.

Перед втечею з Херсона окупанти винесли з Херсонського художнього музею твори мистецтва та оргтехніку.

Також загарбники вивозили техніку з комунальних підприємств і виносили колекційні напої з виноробень і коньячних заводів.

Влітку стало відомо, що з Херсонського художнього викрали три картини Івана Айвазовського: "Буря вщухає", "Вид міста Одеси" і "Море".

Источник материала
Поделиться сюжетом