WBC хоче збільшити кількість суддів під час бою Усик – Ф’юрі
WBC хоче збільшити кількість суддів під час бою Усик – Ф’юрі

WBC хоче збільшити кількість суддів під час бою Усик – Ф’юрі

Світова боксерська рада (WBC) пропонує збільшити кількість суддів на поєдинку між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі з трьох до п’яти або навіть шести.

Президент WBC Маурісіо Сулейман вважає, що, оскільки бій за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі є дуже важливим для боксу, слід ввести більше суддів.

В коментарі Sky Sports він сказав, що треба, щоб поєдинок судили “п’ять або шість рефері”. Додавши: Це моя рекомендація. Побачимо.

Зараз дивляться

— Бокс – це вид спорту, в якому дуже важко даються зміни. Ми традиціоналісти… Ми пропонували використовувати п’ять, або шість суддів. У нас є дистанційна система оцінювання, яка використовується для навчання та оцінювання рефері. Вони виставляють оцінки в прямому ефірі в системі WBC, яку ми розробили. Ми виявили, що чим більше суддів оцінюють бій, тим менша ймовірність помилкового рішення, – сказав Сулейман.

За його словами, ймовірність неправильного рахунку зводиться до мінімуму, якщо буде більше суддів. Він сказав, що бій Усик – Ф’юрі найбільший поєдинок за 25 років і “ми повинні постаратися зробити все можливе”.

Бій Усик – Ф’юрі

Бій між Тайсоном Ф’юрі та Олександром Усиком мав відбутися 17 лютого, але його під час спарингу 2 лютого.

Після скасування поєдинку менеджер українця Егіс Клімас назвав британця “довбаним боягузом”, який “зробить усе, щоб не зустрітися з Усиком”.

5 лютого стало відомо, що на 18 травня 2024 року.

Теги по теме
Бокс Александр Усик
Источник материала
Поделиться сюжетом