Через “пропаганду ЛГБТ”: з російських книгарень вилучають Кінга та Муракамі
Через “пропаганду ЛГБТ”: з російських книгарень вилучають Кінга та Муракамі

Через “пропаганду ЛГБТ”: з російських книгарень вилучають Кінга та Муракамі

З російських книжних магазинів вилучили видання зі списку тих, що підпадають під дію закону про заборону “пропаганди ЛГБТ”. Як повідомляють росЗМІ, в інтернет-магазинах перелік називають “неактуальним”. Проте на сайті Мегамаркет низку бестселерів вже не придбати.

Які книжки вилучають з російських книгарень

Під заборону потрапили твори Стівена Кінга, Харукі Муракамі, Марселя Пруста, Оскара Вайльда, Стефана Цвейга та інших письменників. Загалом у списку значиться більш як 250 назв. У ньому опинився навіть Федір Достоєвський, яким так пишається російська культура. Невідповідним закону РФ виявився його роман Нєточка Нєзванова. Японський письменник Муракамі не вгодив російській владі своїм твором Норвезький ліс.

У самому маркетплейсі заявили, що перелік склали ще в грудні 2022 року за ініціативою Асоціації компаній інтернет-торгівлі (АКІТ). Проте в АКІТ наполягають, що список не є актуальним.

Зараз дивляться

Закон РФ про заборону “пропаганди ЛГБТ”

Російський диктатор Путін поставив підпис під документом наприкінці 2022 року. Під його дію підпадають матеріали, що поширюються в інтернеті, ЗМІ, книжках, кіно та рекламі.

Крім того, в Роскомнадзорі розцінюють як пропаганду й спроби викликати інтерес до ЛГБТ-спільноти та сприяти зміні негативного ставлення на позитивне. У листопаді 2023 року Верховний суд визнав екстремістським міжнародний громадський рух ЛГБТ та заборонив його.

Теги по теме
Россия запрет
Источник материала
Поделиться сюжетом