Стало відомо, куди потрапив після мобілізації актор Костянтин Костишин
Стало відомо, куди потрапив після мобілізації актор Костянтин Костишин

Стало відомо, куди потрапив після мобілізації актор Костянтин Костишин

Популярний український актор Костянтин Костишин ("Повернення Мухтара", "Дев'ять життів Нестора Махно", "Улюблені діти", "Таємниці", "Казка про гроші", "Швидка допомога", "Пастка", "За все тобі дякую") отримав повістку з військомату та став на захист країни. Нині артист проходить службу на південному напрямку фронту.

Про це 58-річний Костянтин Костишин розповів в інтерв’ю OBOZ.UA. Актор мобілізувався у ЗСУ восени минулого року, однак довгий час не афішував цього.

Повномасштабне вторгнення родина актора зустріла в передмісті столиці, артист з сім'єю мешкає в Білогородці: "Перші дні ми майже весь час проводили з родиною у підвалі, фактично жили там. Ну, принаймні, ночували, то точно. На третій день я вирішив йти записуватися в тероборону. Як у кіно було: попрощалися з дружиною, вона – в сльози. Від нашого будинку до сільради – кілометри чотири. Нічого з транспорту не ходило, пішов пішки. Записали мене. Кажуть, треба буде – покличемо".

"Прийшов додому, а заспокоїтися не можу, – продовжує актор. – Вибухи без кінця, стріляють. Я взяв відро і пішов мити машину – треба було чимось себе зайняти. Раптом відкриваються двері, дружина: "Ми вирішили їхати!" Вивіз її з донькою до траси, там підхопили родичі, і вони відправилися на захід України, а потім переїхали до Німеччини. А повернулися додому рівно через рік. Було дуже важко без сім'ї, що й казати. Крім того, наш театр довго не працював. Вже і Театр на Подолі відкрився, і Лесі Українки, і Франка, а наш – ні. Доходило до того, що колеги почали займатися роботою, яка до акторства не мала жодного стосунку, бо треба було виживати".

Восени актор звільнився з Театру на Лівому березі Дніпра, де прослужив 32 роки. І майже зразу був прийнятий у трупу Молодого театру, однак не встиг там зіграти жодної вистави, бо "рівно через два тижні потрапив у ЗСУ". Костишин служить на південному напрямку, але де саме перебуває, повідомляти не хоче: "В цілях безпеки розповідати не можу. У мене прекрасний колектив. Задоволений оточенням, реально – дуже хороші хлопці. Час від часу в армії дивуються: "Ой, ви ж артист?"

Рідні Костянтина прийняли новину про його мобілізацію з розумінням: "Але, як всі живі люди, звісно, дуже переживали. Дочка Іванка заявила: "Не хочу, щоб ти йшов на війну". Однак разом з цим, бачу, що вона мною пишається. Я телефоную додому кожного дня. У нас є правило: зранку дзвоню мамі та сестрі, а по обіді – дружині. Бо багато всього по службі за день, не можна отак спокійно сісти і поговорити, а хочеться. З самого рання і майже до ночі, так виходить, що я зайнятий".

У середині лютого актор вперше отримав відпустку. Приїхавши до Києва, навіть встиг зіграти у виставі: "Мені вдалося вийти на сцену. Навмисно підгадав відпустку під нашу виставу "Граємо в дурня". Давно її не грали, цю виставу, і от я знову занурився у цей простір. Приємно було".

Повне інтерв’ю з Костянтином Костишиним читайте на OBOZ.UA завтра, 22 лютого.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом