Важливо подивитися всім українцям: Оксана Гутцайт про фільм Спротив та Єдність
Важливо подивитися всім українцям: Оксана Гутцайт про фільм Спротив та Єдність

Важливо подивитися всім українцям: Оксана Гутцайт про фільм Спротив та Єдність

21 лютого у Центральному будинку офіцерів ЗС України відбулася презентація фільму Спротив та Єдність. Історики пояснюють, як не втратити майбутнє. Прем’єру відвідала ведуча програми Факти ICTV та національного телемарафону Єдині новини Оксана Гутцайт.

Оксана Гутцайт про фільм Спротив та Єдність

За словами Оксани Гутцайт, їй стрічка сподобалась, адже побудована на історичних фактах з поясненнями експертів-істориків, письменників.

– Мені здається, це важливо подивитися всім українцям. Тому що особливо після цього “недоінтерв’ю” з цими кремлівськими псевдоісторичними наративами, ми повинні розуміти, наскільки там глибока брехня та пропаганда. Тому що він (Володимир Путін, – Ред.) – хвора людина. Треба розуміти, що твориться в голові інших росіян, які в це вірять, – зазначила Оксана.

Ведуча додає, стрічка пояснює, що ми воюємо не два роки і навіть не десять, а багато століть. Каже, з цього фільму винесла те, що росіяни
хочуть просто всіх нас знищити та забрати пусті території.

Зараз дивляться

– Вони кажуть спочатку, що  ми – братські народи, але насправді вони хочуть, щоб нікого з українців більш не було, щоб ніхто не знав і розумів, що Україна – самостійна, – поділилася враженнями Гутцайт.

У фільмі Спротив та Єдність взяли участь авторитетні та популярні історики та дослідники минулого такі, як – Едуард Андрющенко, Дарка Гірна, Вахтанг Кіпіані, Олег Криштопа, Владлен Мараєв.

Важливо подивитися всім українцям: Оксана Гутцайт про фільм Спротив та Єдність / 3 зображення

Учасники фільму розвінчують історичні міфи, створені ворогом. Вони розповідають про багатовікову історію спротиву України імперії, пояснюють важливість створення нової символіки українського війська та героїзації борців за свободу та незалежність, увічнення їхньої пам’яті в топоніміці та свідомості громадян, вказують на звитяжні сторінки нашої історії та на минулі помилки, які наша держава не має права повторити в майбутньому.

Метою стрічки є засвоєння уроків минулого та усвідомлення викликів, що стоять перед Україною.

Источник материала
Поделиться сюжетом