Британія запровадила санкції проти голландського нафтотрейдера через зв'язки з РФ
Британія запровадила санкції проти голландського нафтотрейдера через зв'язки з РФ

Британія запровадила санкції проти голландського нафтотрейдера через зв'язки з РФ

Британія запровадила санкції проти голландського нафтотрейдера через зв'язки з РФ 

Під санкції потрапили і деякі енергетичні проекти. 

Велика Британія запровадила санкції проти голландського нафтотрейдера Нільса Трооста та його швейцарської компанії Paramount Energy & Commodities SA, через сприяння торгівлі нафтою РФ в обхід санкцій, повідомляє Financial Times.

У четвер, 22 лютого, Британія оголосила, що запроваджує санкції проти Трооста через його зв'язок з компанією Paramount SA, яка причетна до отримання вигоди від підтримки російського уряду.

“Троост сприяє безперешкодній торгівлі російською нафтою поза межами санкцій Великої Британії та G7", - заявив британський уряд.

"Наші санкції позбавляють (главу Кремля Владіміра) Путіна ресурсів, яких він відчайдушно потребує для фінансування своєї війни", - сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон.

Під санкції потрапили й інші енергетичні проекти, в тому числі російський проект "Арктика 2 СПГ", який вже зазнав удару з боку США.

Санкції проти Трооста заморозять будь-які активи, якими він може володіти у Великій Британії, накладуть заборону на поїздки і обмежать його доступ до деяких британських фінансових послуг.

Лондон стверджує, що Троост "прямо чи опосередковано" володів або контролював дочірню компанію Paramount Energy & Commodities DMCC, що базується в Дубаї.

У березні минулого року FT виявила, що ця компанія торгувала російською нафтою, за ціною, яка перевищувала верхню межу, встановлену G7, користуючись при цьому західними страховими послугами.

Paramount SA і Paramount DMCC заявили, що дві компанії працюють і управляються "абсолютно незалежно", і Троост не має частки в Paramount, яка базується в Дубаї. Компанія заперечила порушення будь-яких західних санкцій, стверджуючи, що її діяльність відповідає всім чинним "законам і правилам".

У листопаді минулого року Британія запроваджувала санкції проти дубайської компанії Paramount, але обмеження не торкнулися Трооста чи торговельної компанії, що базується у Швейцарії.

Троост протягом тривалого часу стверджував, що він не причетний до створення Paramount DMCC, не має жодної управлінської ролі в цьому бізнесі і що, як окрема юридична особа, зареєстрована в ОАЕ, діяльність цієї компанії не підпадає під європейські обмеження.

"Paramount SA завжди діяла відповідно до всіх чинних законів і нормативних актів. Ми маємо намір оскаржити цей непродуманий і некоректний захід", - заявив представник Трооста і компанії, що базується в Женеві.

“Paramount DMCC відома тим, що застосовує оманливі практики судноплавства, а також непрозорі структури власності, і Росія використовує її для пом'якшення удару нафтових санкцій, запроваджених Великою Британією в координації з партнерами по G7", - заявляв Лондон у листопаді.

У 2022 році Троост через іншу компанію, що базується в Дубаї, також придбав 40-відсоткову частку в турецькому нафтовому терміналі, через який під час війни пройшли великі обсяги російської нафти, писала FT у січні. Троост офіційно вийшов із цього бізнесу в листопаді.

Раніше повідомлялося, що РФ навчилася вправно обходити обмеження ціни на свою нафту і це змушує G7 та союзників шукати шляхи посилення контролю.

Про те, як працює тіньовий експорт російської нафти — у статті Артема Куюна та Івана МарченковаХто допомагає Росії обходити нафтові санкції, в тому числі і за рахунок України?”.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны