Театри Європи розірвали контракти із "Гелікон-оперою", на концерти якої любив ходити Путін
Театри Європи розірвали контракти із "Гелікон-оперою", на концерти якої любив ходити Путін

Театри Європи розірвали контракти із "Гелікон-оперою", на концерти якої любив ходити Путін

Генеральний директор та художній керівник московського музичного театру "Гелікон-опера" Дмитро Бертман заявив, що європейські партнери розірвали з ними контракт.

У пошуках місць для виступу трупа "відкриває нові майданчики" на Сході, але окремі солісти досі мають виступи в цивілізованих країнах. Про це Бертман, вистави якого обожнював російський президент-диктатор Володимир Путін, розповів пропагандистам.

"У мене скасовано всі контракти із закордонними театрами", –сказав режисер.

Він тішить себе надією, що одна з домовленостей поставлена на паузу, але щодо подальшої співпраці з ним у росіянина є сумніви.

Солісти "Гелікон-опери", наголосив він, продовжують гастролювати в Європі окремо від театру.

"Нещодавно наша солістка співала у Віденській державній опері, зараз ще один наш соліст співає. Інший – у "Ковент-Гардені" багато співає, хтось у Метрополітен-опері", – сказав росіянин.

За словами Бертмана театр відкриває для себе "нові майданчики", як-от Таїланд. Це та країна, що не впускає антивоєнно налаштованих зірок за замовленням Кремля. Нещодавно там затримали гурт "Бі2",а до того заборонили вʼїзд пародисту Максиму Галкіну.

До слова, художній керівник "Гелікон-опери" не так давно отримав нагороду від диктатора. Путін відзначив росіянина Орденом пошани "за великий внесок у розвиток вітчизняної культури та мистецтва, багаторічну плідну діяльність".

З театралом російський диктатор знайомий давно, і в оперу не раз заглядав на виступи. Він також публічно вітав колектив з 25-річчям, бажаючи їм "успіхів у реалізації нових творчих проектів, гучних, натхненних прем'єр та вдячних глядачів".

Раніше OBOZ.UA писав, що солістка Людмила Монастирська замінила в постановці Метрополітен-опера фаворитку Путіна Анну Нетребко. Після інциденту співачки зустрілися – росіянка прийшла до українки в гримерку.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом