В Україні виготовлятимуть гвинтівки за стандартами НАТО: що відомо
В Україні виготовлятимуть гвинтівки за стандартами НАТО: що відомо

В Україні виготовлятимуть гвинтівки за стандартами НАТО: що відомо

Укроборонпром складатиме стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО. Про це пресслужба АТ Укроборонпрому.

Зазначається, що АТ уклало угоду з чеською компанією Česká zbrojovka a.s., яка є дочірньою компанією Colt CZ Group SE, про передачу ліцензії.

— Це дасть змогу складати гвинтівки стандарту НАТО, зокрема модель CZ BREN 2, в Україні та оснастити ЗСУ перевіреною, високоякісною стандартною вогнепальною зброєю, яка посилить їхні оперативні можливості, – йдеться у повідомленні.

Модель CZ BREN 2 використовують військові формування та правоохоронні органи у всьому світі. Зокрема, армія Чехії, Збройні сили України, армія Португалії, польська прикордонна служба, Опергрупа національної жандармерії Франції, румунська жандармерія тощо.

Зараз дивляться

Гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін зазначив, що ця ініціатива є важливим кроком на шляху “до створення Арсеналу вільного світу в Україні”.

— Цей перший крок до повномасштабного проєкту з передачі технологій для гвинтівки CZ BREN 2 є прямим наслідком її успішного застосування Збройними силами України на полі бою в Україні, – заявив гендиректор Česká zbrojovka Ян Заїц.

Що таке CZ BREN 2

CZ BREN 2 – це сучасний зразок штурмових гвинтівок, які активно використовуються у ЗСУ.

У CZ BREN 2 газовідвідна автоматика з коротким ходом газового поршня і замиканням затвора. Автомат гвинтівки має швидкозмінний ствол, що дає змогу швидко змінювати як довжину, так і калібр.

Ствольну коробку зроблено з алюмінієвого сплаву, а коробку ударно-спускового механізму, пістолетне руків’я, приймальник магазину – із пластику.

Використання алюмінієвих сплавів та ударостійких пластиків дозволило зменшити вагу штурмової гвинтівки до 3,1 кг. Також вона має три режими вогню: одиночний, автоматичний та відсічками по два постріли.

Фото:

Теги по теме
Оружие Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны