Іноземних хокеїстів "забанили" після участі на турнірі Путіна в Росії
Іноземних хокеїстів "забанили" після участі на турнірі Путіна в Росії

Іноземних хокеїстів "забанили" після участі на турнірі Путіна в Росії

Естонських хокеїстів, які взяли участь у фіджитал-турнірі "Ігри Майбутнього" в Казані, дискваліфікували на батьківщині. Федерація хокею Естонії (EJL) призупинила дію ліцензій цих гравців, повідомляє прес-служба EJL.

Прізвища спортсменів, які потрапили до санкцій, Федерація не опублікувала.

Зазначимо, що на змаганнях у РФ у складі команди Baltic Select виступають Володимир Башкиров, Дмитро Кузнєцов та Отар Сакхокія. Вони представляють "Вялк 494" із Тарту. Ковалів раніше грав за збірну Естонії з хокею.

У рамках турніру з фіджитал-хокею учасники спочатку грають у хокейний симулятор, а потім проводять матч на льоду у форматі 3 на 3.

У півфіналі гравці з країн Балтії програли росіянам із COSMOS X17 з рахунком 4:11, Матч за "бронзу" Baltic Select проведе 24 лютого з господарями майданчика фіджитал-клубом Ak Bars.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше за участь у "Іграх майбутнього" ліцензію своїх гравців призупинила Федерація хокею Латвії.

Слово "фіджітал" - мікс із двох слів: physical (фізичний) та digital (цифровий). Спочатку команди борються між собою на ігровій приставці, а потім з'ясовують найсильнішого на реальному майданчику. Підсумковий результат формується за сумою віртуальних та реальних забитих голів.

Вважається, що ініціатором та ідейним натхненником Ігор є президент Російської Федерації Володимир Путін, який вигадав це змагання для просування пропагандистських ідей.

Сам диктатор відвідав церемонію відкриття. Поруч із ним стояла відома фігуристка Каміла Валієва. У мережі її встигли охрестити новою коханкою Путіна.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны