19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗМІ: Популярний російський серіал "Слово пацана" могли зняти до виборів президента
ЗМІ: Популярний російський серіал "Слово пацана" могли зняти до виборів президента

ЗМІ: Популярний російський серіал "Слово пацана" могли зняти до виборів президента

Найпопулярніший російський серіал останніх років «Слово пацана» міг бути знятий до виборів президента РФ. Про це йдеться у розслідуванні "Медузи" в рамках міжнародного журналістського проєкту Kremlin Leaks.

Назва серіалу фігурує у внутрішніх документах адміністрації президента РФ, доступ до яких наприкінці 2023 року отримало видання Delfi Estonia. У них йдеться, що «Слово пацана» — це «контент», випущений спеціально до виборів. Серіал, який розповідає про казанські кримінальні угруповання останніх радянських років, покликаний показати населенню “позитивні зміни у житті людей Росії”.

"Слово пацана" знімали, в тому числі на гроші Інституту розвитку інтернету (ІРІ). Голова інституту Олексій Гореславський нібито виступив співавтором презентації «Творчий контент до виборів», що була представлена ​​в адміністрації президента РФ навесні 2023 року, за рік до виборів.

Водночас джерело “Медузи” у кіноіндустрії запевнило, що серіал знімали «без будь-якого політичного та ідеологічного підґрунтя».

- Цей серіал до поточних подій не має відношення. Просто робився заради комерційного успіху, – заявив він.

Також, згідно з внутрішніми документами адміністрації президента РФ, до виборів зняли касову комедію «Холоп 2», фільм «Пророк» про Олександра Пушкіна з Юрієм Борисовим у головній ролі, драму «Льод 3», мюзикл «Бременські музиканти», казку «З щучого наказу », Серіали «НДР» і «Нюрнберг», фільм «Володар вітру» про російського мандрівника Федора Конюхова, якого зіграв Федір Бондарчук.

Інший співрозмовник видання у кіноіндустрії зазначив, що фільм «Пророк» отримав фінансування від Фонду кіно не з першого разу.

Журналісти та їхні співрозмовники, які працювали над вказаними фільмами та серіалами, припустили, що співробітники АП можуть переконувати себе та начальство, що популярні фільми та серіали допоможуть Володимиру Путіну знову стати президентом.

Справжність презентації підтвердив співрозмовник “Медузи”, близький до Кремля та знайомий із цим документом, а також один з учасників наради в АП.

  • У грудні Міністерство культури та інформаційної політики України висловило серйозне занепокоєння поширенням серед підлітків російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті".
  • У лютому сербському актору з російським громадянством Мілошу Биковичу відмовили у зйомках у третьому сезоні американського серіалу "Білий лотос".
Теги по теме
Россия Владимир Путин сериал
Источник материала
Поделиться сюжетом