Що відомо про арешт майна Сінево: реакція ДБР та нова заява компанії
Що відомо про арешт майна Сінево: реакція ДБР та нова заява компанії

Що відомо про арешт майна Сінево: реакція ДБР та нова заява компанії

Мережа лабораторій Сінево 27 лютого заявила про “безпідставний і протизаконний арешт”, накладений Держбюро розслідувань на будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

У ДБР відкинули звинувачення та сказали, що досудове розслідування щодо можливої незаконної передачі держмайна третім особам ведуть ще з 2022 року.

Пізніше у Сінево повідомили, що під час діалогу з ДБР дійшли згоди, що будь-який цілеспрямований вплив на діяльність компанії Сінево в ході роботи над кримінальним провадженням не був навмисним.

Зараз дивляться

Факти ICTV розповідають, що відомо про ситуацію довкола Сінево та ДБР.

Сінево погрожував зупинити роботу

Вдень, 27 лютого, мережа лабораторій Сінево , що ДБР наклав арешт на будівлю головного офісу та центральної лабораторії, розташовану за адресою м. Київ, пр-т Академіка Палладіна 46/2 (корп. 3).

Там додали, що через це компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій Сінево в Україні.

У компанії стверджували, що без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тис. пацієнтів щомісяця. Зокрема й ті, хто обслуговується мережею Сінево на безоплатній основі:

  • пацієнти по програмі мед. гарантій НСЗУ,
  • бійці Сил ТрО ЗСУ,
  • пацієнти інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова,
  • пацієнти центру протезування та реабілітації Superhumans Center та інші.

Називали й інші наслідки через арешт майна: що понад 2 300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде нанесена непоправна шкода. Компанія закликала ДБР та органи влади до якнайшвидшого вирішення питання у правовому полі, та скасування арешту будівлі лабораторії.

Що кажуть у ДБР та фідбек Сінево

Держбюро відреагувало на публічне звинувачення, опублікувавши коментар. Однак у ньому не вказала назву компанії.

Зазначено, що працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з міністерств, Фонду держмайна та держпідприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства.

— Під час розслідування досліджувалась законність перереєстрації частини цілісного-майнового комплексу третім особам. У 2022 році слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на ці приміщення, – йдеться у повідомленні.

Там наголосили, що жодних слідчих дій щодо вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й нині.

У ДБР пояснили, що вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі.

Згодом пресслужба Сінево , що відбувся діалог між ними та представниками ДБР.

— Ними (ДБР, – Ред.) було підкреслено, що будь-який цілеспрямований вплив на діяльність компанії Сінево, зараз, або в майбутньому, в ході роботи над кримінальним провадженням не був навмисним, – йдеться у заяві.

У Сінево додали, що представники ДБР заперечили будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії Сінево, та запевнили в своїй підтримці і намірі сприяти швидкому розв’язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі.

Сінево Україна – частина європейської мережі лабораторій, а також шведського медичного холдингу Medicover. Компанія почала роботу в Україні у 2007 році.

Фото:

Теги по теме
Скандал Медицина ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом