Кабмін призначив нового голову НАЗК та тимчасового очільника ДСНС
Кабмін призначив нового голову НАЗК та тимчасового очільника ДСНС

Кабмін призначив нового голову НАЗК та тимчасового очільника ДСНС

Кабінет міністрів призначив Віктора Павлущика на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це за результатами засідання уряду повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Призначено за поданням Конкурсної комісії з відбору на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції Павлущика Віктора Володимировича головою Національного агентства з питань запобігання корупції", - зазначив Мельничук.

Також, за його словами, тимчасово покладено виконання обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Андрія Миколайовича Даника.

Зміна керівництва НАЗК і ДСНС - деталі

25 лютого Конкурсна комісія з відбору на посаду голови НАЗК оголосила переможцем конкурсу Віктора Павлущика. За його кандидатуру проголосували всі шість членів комісії. До цього Павлущик старший детектив - керівник відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

Конкурсна комісія визначила, що Павлущик має найкращі професійний досвід, знання і якості для виконання посадових обов’язків голови НАЗК, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності.

Раніше НАЗК очолював Олександр Новіков. 15 січня у нього завершився чотирирічний термін повноважень на посаді.

Андрій Даник з січня 2020 року до вересня 2023 перебував на посаді начальника Головного управління ДСНС України у Черкаській області. Наразі - заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як відомо, 25 серпня уряд ухвалив рішення про звільнення Сергія Крука з посади голови ДСНС. Виконання обов’язків голови ДСНС було покладено на заступника керівника Служби Володимира Демчука. 

Теги по теме
НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом