Уряд призначив нового в. о. голови ДСНС
Уряд призначив нового в. о. голови ДСНС

Уряд призначив нового в. о. голови ДСНС

Уряд призначив нового в. о. голови ДСНС

Сергія Крука з посади очільника ДСНС звільнили ще минулого року.

Уряд призначив Андрія Даника тимчасовим виконувачем обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це у Telegram повідомив представник у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Тимчасово покладено виконання обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій на Даника Андрія Миколайовича», – йдеться у повідомленні.

Андрій Даник народився 26 жовтня 1978 року у в Кропивницькому (раніше Кіровоград). Він закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України. Там Даник здобув спеціальність пожежна безпека, кваліфікація – інженер пожежної безпеки.

З липня 1998 року Даник був начальником караулу 79-ї самостійної державної пожежної частини м. Старобешеве управління державної пожежної охорони УМВС України в Донецькій області. Вже із січня наступного року і по грудень 2003 він працював на різних посадах 79-ї самостійної державної пожежної частини м. Старобешеве ГУ МНС України в Донецькій області.

У грудні 2004 року обійняв посаду начальника служби державного пожежного нагляду з обслуговування сільської місцевості Старобешівського районного відділу ГУ МНС України на Донеччині. У листопаді наступного року Даник став начальником Старобешівського районного відділу ГУ МНС України в Донецькій області.

У травні 2012 року він очолив відділ цивільного захисту у Старобешівському районі. У липні того ж року – став начальником 17 державного пожежно-рятувального загону Головного теруправління МНС Донеччини. 

З травня 2013 року Даник перебував у розпорядженні начальника Головного управління ДСНС України у Донецькій області, а з червня – став начальником Старобешівського районного відділу Головного управління ДСНС України на Донеччині.

У січні 2015 року Даник очолив Аварійно-рятувальний загін спецпризначення Головного управління ДСНС України у Донецькій області. У серпні того ж року його призначили заступником начальника ГУ ДСНС на Донецькій області.

З січня 2020 року до вересня 2023 перебував на посаді начальника Головного управління ДСНС України у Черкаській області.

Андрій Даник нагороджений: 

  • відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» II ступеня (2005 рік);
  • почесною відзнакою МНС України (2009 рік);
  • нагрудним знаком «Знак Пошани» (2014 рік);
  • нагрудним знаком «За відвагу в надзвичайній ситуації» (2015 рік);
  • орденом «За мужність» ІІІ ступеня (2015 рік);
  • орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (2017 рік);
  • медаллю «За оборону Авдіївки» (2017 рік);
  • пам'ятною медаллю «За оборону Маріуполя» (2017 рік);
  • відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції» (2017 рік);
  • відзнакою МВС (2018 рік);
  • нагрудним знаком «За відзнаку в службі» (2018 рік); 
  • відзнакою командувача об’єднаних сил «За звитягу та вірність» (2019 рік); 
  • відзнакою командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» ІІІ ступеня (2019 рік).

У серпні минулого року з посади голови ДСНС звільнили Сергія Крука. Таке рішення уряд ухвалив за результатами внутрішньої перевірки Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Перевірку ж розпочали після того, як 18 січня 2023 року  Броварах Київської області розбився вертоліт ДСНС – він впав на дитячий садочок. На борту було дев'ятеро людей, серед яких й керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович. Усі вони загинули. Загалом на місці падіння тіла 14 загиблих, серед них одна дитина. 

У серпні того ж року п’ятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозру в порушенні правил безпеки польотів у справі про авіакатастрофу 18 січня у Броварах. Йдеться про начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування, в.о. командира частини, заступника командира з льотної підготовки й командира авіаційної ескадрильї, якихсуд відправив під варту, а також начальника служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону ОРС ЦС, якого відправили під цілодобовий домашній арешт.

Источник материала
Поделиться сюжетом