В "Укрзалізниці" ухвалили рішення щодо цін на квитки на поїзди: чого очікувати українцям
В "Укрзалізниці" ухвалили рішення щодо цін на квитки на поїзди: чого очікувати українцям

В "Укрзалізниці" ухвалили рішення щодо цін на квитки на поїзди: чого очікувати українцям

"Укрзалізниця" не підвищуватиме тарифів на внутрішні пасажирські перевезення у 2024 році. А ось щодо закордонних ситуація поки не зрозуміла – адже тут не все залежить від української компанії.

Про це повідомили в самому перевізнику, передає Укрінформ. "У фінансовому плані на цей рік не закладено підвищення тарифів на перевезення. Ні на пасажирські, ні на вантажні", – йдеться у повідомленні.

Що ж до закордонних перевезень, то в "Укрзалізниці" пояснили: тут діє спільне з міжнародними партнерами ціноутворення. Відповідно, від української компанії залежить не все у цьому питанні.

"Щодо закордонних [перевезень] – залежить не тільки від нас. Тому я не можу сказати стовідсотково, що зростання не буде", – розповів голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

При цьому він наголосив: якщо на закордонні рейси все ж доведеться підвищувати вартість квитків, сильно по кишенях українців це не вдарить. "Якщо це і буде, то точно небагато", – резюмував Лященко.

На поїзди до Польщі вартість квитків уже підвищували

Водночас нагадаємо: наприкінці 2023 року в Україні відбулося здорожчання квитків на популярні потяги до Польщі. При чому набагато: наприклад, на надпопулярний рейс із Києва до Варшави одразу на 72%.

Також зросли ціни на квитки на потяги Інтерсіті+ Київ – Перемишль. Хоча й не так сильно, як на поїзд до Варшави – на 26%.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні запускають новий поїзд. Курсуватиме він між Харковом та Дніпром. У перший рейс потяг вирушить 2 березня з Харкова та 3 березня – з Дніпра.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом