Шахраї взялися за театр Франка у Києві: квитки зникають за три місяці до вистави, а тоді з'являються на OLX у 3-5 разів дорожче
Шахраї взялися за театр Франка у Києві: квитки зникають за три місяці до вистави, а тоді з'являються на OLX у 3-5 разів дорожче

Шахраї взялися за театр Франка у Києві: квитки зникають за три місяці до вистави, а тоді з'являються на OLX у 3-5 разів дорожче

Попит на перегляд вистав в Україні зростає, і цим вирішили скористатися шахраї, які скуповують квитки й перепродають через маркетплейси втричі дорожче. Такий "шалений" попит має Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, у якому нереально придбати квитки на найпопулярніші вистави протягом найближчих декількох місяців.

На цю проблему звернув увагу блогер Антон Ходза у своєму Facebook, назвавши перекупів "баригами". Наприклад, на виставу "Конотопська відьма" режисера-постановника Івана Уривського потрапити неможливо, зате популярний маркетплейс OLX "кишить" квитками на різну цінову категорію: від 500 до 3000 грн. Знайти вільне місце на інші вистави також поза межами можливостей.

"Цікаво, а чи може театр Франка якось боротись з гр**баними баригами? Щоб не викупали рядами все на рік вперед", – обурився блогер.

Ще на початку лютого 2024 року драмтеатр звертався до OLX із проханням видаляти оголошення шахраїв. Вони, зокрема, зазначили, що компанія порушує законодавство через публікацію обкладинок на вистави, які захищені авторським правом. Утім, з того часу нічого не змінилося – місця викуплені на 3 місяці наперед та понад 340 оголошень із продажем квитків на OLX із запитом "Театр Франка".

Адміністраторка закладу у коментарі Informator стверджує, що вони не причетні до браку вільних місць, а перекупи завжди перепродували квитки на вистави. Утім, через збільшення попиту серед молодої аудиторії із жовтня 2023 року наплив шахраїв збільшився, як і зросла кількість відвідувачів.

Зокрема, адміністраторка також наголосила, що квитки, які перекуповують на маркетплейсах, не завжди є справжніми. Через це виникає проблема на вході й чимало людей не мають можливості переглянути виставу.

"Майже на кожній виставі "Конотопська відьма" ми майже 20 людей повертаємо, бо сканер наш не пропускає їх квиточки. Вони [глядачі] навіть скарг не роблять. Вони розуміють, що переплатили в 3–5 разів, ризикували. Потім вони телефонують до людини, в якої вони купили, а це, як правило, електронні квитки підроблені", – пояснила вона.

Раніше OBOZ.UA писав, що театр "Золоті ворота" на десятий рік війни Росії з Україною досі використовує пісні артистів країни-агресора й виправдовує свої дії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны