8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Придністров'я попросило захисту у Росії: з'явилася реакція Кишинева
Придністров'я попросило захисту у Росії: з'явилася реакція Кишинева

Придністров'я попросило захисту у Росії: з'явилася реакція Кишинева

Влада Молдови не бачить загрози нової ескалації та дестабілізації регіону у зв'язку зі зверненням самопроголошеного Придністров'я по допомогу до Росії. Про це заявив прес-секретар уряду Молдови Даніел Воде.

За його словами, організований сепаратистами "з'їзд депутатів" є спробою "істерізувати суспільство" навколо "так званої події в Тирасполі" (натяк на вибухи біля "МВС Придністров'я" у 2022 році - УНІАН), яку було сплановано "тими, хто перебуває зліва від Дністра, і Кремлем".

"Ми не бачимо небезпек дестабілізації. Ми дуже уважно стежимо і повторюємо, що цей регіон теж хоче миру і безпеки. А те, що відбувається в Тирасполі, це пропагандистська подія, виверт, який не заслуговує на прямі трансляції іноземних журналістів або напружені заголовки в новинних бюлетенях", - заявив речник уряду Молдови.

Звернення Придністров'я до Росії

Як писав УНІАН, сьогодні в Тирасполі відбувся "з'їзд депутатів усіх рівнів" самопроголошеної "Придністровської молдавської республіки". На ньому багато говорили про економічну блокаду сепаратистського анклаву з боку Молдови, пролунали звинувачення в геноциді.

За підсумками з'їзду було ухвалено резолюцію, в якій Придністров'я звернулося до Росії по "захист". При цьому сепаратисти нагадали, що на підконтрольній їм території проживає понад 200 тисяч громадян Росії.

Теги по теме
Россия Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом