8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ризику, що Путін оголосить про анексію Придністров'я, немає, — віцепрем'єр Молдови
Ризику, що Путін оголосить про анексію Придністров'я, немає, — віцепрем'єр Молдови

Ризику, що Путін оголосить про анексію Придністров'я, немає, — віцепрем'єр Молдови

Ризику, що президент Росії Володимир Путін оголосить про анексію Придністров'я або визнає його незалежність під час щорічного звернення до Федеральних зборів, немає. Про це віцепрем'єр-міністр Молдови Олег Серебрян повідомив в ефірі телеканалу Euronews Romania.

- Я не виключаю, що він згадає, зокрема, придністровський регіон, пустить сльозу через страждання, які нібито зазнають мешканці цього регіону. Але в жодному разі я не думаю, що є шанс, що він скаже, що Російська Федерація приймає придністровський регіон чи визнає його незалежність, - сказав він.

Звернення депутатів невизнаного Придністров'я до Росії Серебрян пояснив спробою звинуватити у своїх економічних та соціальних проблемах Кишинів. Віцепрем'єр Молдови також заявив, що Придністров'я більше не контролюється лише Росією, і в регіоні з'явилося кілька конкуруючих центрів сили. Також РФ більше не є важливим зовнішнім партнером для придністровського регіону, і на ЄС, зокрема Румунію, Польщу, Німеччину, припадає близько 70% торгівлі.

Серебрян зазначив, що 90% мешканців придністровського регіону – громадяни Молдови. У багатьох є українське громадянство, зокрема у міністра закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталія Ігнатьєва. Також є багато громадян Росії, Польщі, Болгарії та Румунії.

  • Президент Росії Володимир Путін 29 лютого звернеться зі щорічним зверненням до Федеральних зборів.
  • 28 січня у Тирасполі вперше з 2006 року пройшов «З'їзд депутатів усіх рівнів». За його підсумками делегати звернулися до Росії та міжнародних організацій із проханням захистити їх від тиску Кишинева.
Теги по теме
Молдова
Источник материала
Поделиться сюжетом