Мільйони на черешні тата-фермера? Що відомо про статки "слуги народу" Крейденка
Мільйони на черешні тата-фермера? Що відомо про статки "слуги народу" Крейденка

Мільйони на черешні тата-фермера? Що відомо про статки "слуги народу" Крейденка

Доходи Крейденка як народного депутата вражають

Українські нардепи продовжують дивувати своїми витратами та поясненнями того, звідки у них на це гроші. Мабуть, найбільш оригінальним наразі є народний депутат від "Слуги народу" Володимир Крейденко, який пояснив, як було куплено квартиру, в якій він тепер живе.

Як пояснив народний обранець проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info, його батько Віктор Крейденко купив у Києві квартиру за 4,8 млн грн., для чого продав будинок у рідному Мелітополі та збирав гроші, торгуючи черешнею. Подібне пояснення залишається дуже незвичайним.

До того ж як виявилося, у декларації самого Володимира Крейденка за 2022 рік у списку нерухомості житла його батька не виявилося, хоча згідно із законодавством мало бути включено. Проте політик пояснив це тим, що почав жити у батьківській квартирі лише у січні 2023 року і тому вказав її у декларації за минулий рік.

Також відомо, що хоча ЗМІ повідомили про ціну квартири у 200 тисяч доларів, у декларації купівлю житла у вересні 2022 року батьком нардепа оцінено у 4,8 млн грн або приблизно 130 тисяч доларів за офіційним курсом вересня 2022 року. За даними аналітичного порталу YouControl, Віктору Крейденку належить лише 1 квартира – у будинку №36 на вулиці Євгена Коновальця у столиці.

Як з’ясував "Телеграф", пропонована на продаж зараз у будинку №36-е по вулиці Євгена Коновальця нерухомість коштує в середньому від 1400 до 2300 доларів за квадратний метр. Таким чином 1200 доларів за "квадрат" квартири, що вийшли при покупці в 111 квадратних метрів, у цьому будинку батьком нардепа — це ще з "дисконтом".

На запитання, звідки у батька гроші, політик відповів, що для цього Віктор Крейденко продав житло в Мелітополі і торгував у рідному місті черешнею, продаючи її фурами. Справді, з 1993 по 2015 роки у Мелітополі працювало ТОВ "Рондо", яке займалося вирощуванням зернових та технічних культур. Щоправда, вже майже 9 років це підприємство закрито.

За даними YouControl 50% "Рондо" належали батькові та матері нардепа — Віктору та Тетяні Крейденко, причому остання є ще колекціонером, про що писали свого часу ЗМІ.

Але не лише квартирою батька цікавим є сам нардеп Володимир Крейденко. За даними його електронної декларації, у власності нардепа житловий будинок вартістю 890 тисяч гривень та 2120 квадратних метрів землі.

Але найцікавішим є розділ про готівку – згідно з ним політик має 209 тисяч доларів, тобто він міг купити квартиру у столиці та на своє ім’я. Походження цих коштів точно невідоме, але, ймовірно, це доходи політика під час перебування його ФОП у 2016-2018 роках, за два роки зайняття підприємницької діяльності він цілком міг зібрати стільки коштів.

Та й прибутки самого Володимира Крейденка як народного депутата вражають. Так, за 2023 рік він отримав від Управління справами ВР 1 млн 336 тис. грн та ще 86 667 гривень від Київського національного університету як зарплату за суміщенням. Дохід його дружини лише 37 тисяч гривень, оскільки вона доглядає дитину.

А ось інший народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда, який закликає українців носити лише вітчизняний одяг, не може особисто відмовитись від імпортних брендів. Втім, йому вони цілком по кишені.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны