Естонія, Франція та Польща закликали до посилення оборони ЄС та співпраці з Україною – ЗМІ
Естонія, Франція та Польща закликали до посилення оборони ЄС та співпраці з Україною – ЗМІ

Естонія, Франція та Польща закликали до посилення оборони ЄС та співпраці з Україною – ЗМІ

Три країни: Естонія, Франція та Польща закликали терміново підвищити обороноспроможність Європи.

Про це повідомляє британська газета The Guardian.

Як зазначається, у документі з яким ознайомилось видання йдеться про пріоритети трьох країн для нової Європейської оборонно-промислової стратегії, зокрема, йдеться про зміцнення співпраці з Україною.

Зараз дивляться

– Ми повинні забезпечити, щоб амбіції стратегії були пропорційними та підкріпленими конкретними діями, що підтримують нашу боєздатність. Ми перебуваємо у гонці з часом, – йдеться у документі.

Підвищення обороноспроможності ЄС

Естонія, Франція і Польща виокремили кілька аспектів, на які має бути спрямована стратегія. Серед них:

  • покращення довгострокової спроможності оборонної промисловості ЄС забезпечувати потреби збройних сил, зменшити стратегічну залежність і підвищити здатність швидко нарощувати виробництво за кризових ситуацій; 
  • фундаментальне збільшення запасів боєприпасів, що мають вирішальне значення у бою, доступності ключових систем озброєння та інших можливостей у різних сферах діяльності держав-членів блоку; 
  • посилення конкурентних переваг ЄС та держав-членів у сфері технологій та інновацій (військового та подвійного призначення).

Крім того, три європейські країни наголошують на необхідності посилення співпраці з Україною та заохочення її участі в оборонно-промислових ініціативах.

У документі також наголошується на необхідності достатнього фінансування для досягнення амбітних цілей.

– Ми закликаємо Комісію представити конкретні варіанти фінансування, особливо на період до наступного (довгострокового бюджету ЄС – Ред.). Недостатнє фінансування зараз означатиме лише більші витрати пізніше, – сказано у документі.

Теги по теме
Евросоюз Польща Франция Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом