20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Союзники майже зібрали всі кошти на 800 тисяч артилерійських снарядів для України
Союзники майже зібрали всі кошти на 800 тисяч артилерійських снарядів для України

Союзники майже зібрали всі кошти на 800 тисяч артилерійських снарядів для України

Союзники України майже зібрали всі кошти на 800 000 артилерійських снарядів. Снаряди можуть бути поставлені в Україну протягом кількох тижнів.

Як зазначає Bloomberg, точні терміни залежатимуть від контрактів і графіків поставок.

Чеська Республіка виступатиме як посередник між урядами, готовими фінансувати купівлю боєприпасів, які потім будуть відправлені в Україну. Президент Чехії Петр Павел заявив на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця, що його країна визначила 500 000 снарядів калібру 155 мм і 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути поставлені протягом декількох тижнів, якщо будуть виділені гроші.

Боєприпаси для України - деталі

Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада і Франція підтримують план Чехії щодо закупівлі боєприпасів за межами Євросоюзу, а Польща висловила зацікавленість. Очікується, що цього тижня відбудеться окреме обговорення деталей, у якому візьмуть участь міністри оборони та закордонних справ країн ЄС.

Німеччина вирішила приєднатися до ініціативи Чехії, яка передбачає закупівлю 800 000 боєприпасів для України. Про це в Берліні заявив представник німецького уряду Штеффен Хебештрай.

За оцінками, Україні потрібно щонайменше 200 000 снарядів на місяць, щоб продовжувати боротьбу. Середньодобове використання снарядів у російських військах може в три-п'ять разів перевищувати можливості українських військ.

Теги по теме
Чехия
Источник материала
Поделиться сюжетом