19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Залишився без ніг, переніс 22 операції: у Франківську відновлюється захисник Авдіївки
Залишився без ніг, переніс 22 операції: у Франківську відновлюється захисник Авдіївки

Залишився без ніг, переніс 22 операції: у Франківську відновлюється захисник Авдіївки

У Центрі фізичної та реабілітаційної медицини Івано-Франківської обласної клінічної лікарні проходить курс відновлення Роман Фуштей. Унаслідок важкого поранення воїн переніс 22 операції і третій місяць вчиться жити без ніг, які втратив під Авдіївкою. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіли співробітники лікарні.

На початку було страшно

– Тренується щодня по кілька годин, щоб якомога швидше підготуватися до протезування, – ідеться в повідомленні.

Сам Роман зізнається, що на початку було страшно, думав, що нічого не вийде. Але з кожним днем процес іде краще. За словами воїна, найважче давалися бруси, щоб вловити балансування. Зі штангою – легше, бо із залізом займався колись в армії.

Зараз дивляться

Поранення

Як стало відомо, до війни Роман працював на будівництві. До армії його мобілізували 7 липня минулого року. Воював на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де й отримав важке поранення.

Захисник згадує, як ішов на позицію 16 листопада і буквально за 200 метрів від цілі наступив на міну. Позаду працював ворожий міномет, і його хвилею викинуло в яму, з якої вибратися допомогли побратими.

– На позиції я був сім днів зі зламаною ногою, яку обморозив. Був у свідомості, молився. Знеболювального було всього на два дні. І дві доби без їжі та води, – розповідає Роман Фуштей.

Операції

Після евакуації воїн переніс 22 операції. Першу – на Донеччині, решту – у Дніпрі та Вінниці. Роману ампутували дві ноги вище колін. Його досі мучать фантомні болі.

– Він приймає препарати від фантомного болю і налаштований оптимістично. Він – молодець, дуже позитивний, тому ми сподіваємося на його хороший результат. У Романа дуже багато планів на життя, цілей, яких він хоче досягти, – розповіла лікарка фізичної та реабілітаційної медицини Віра Неміш.

Прогнози та плани

Коли Роман Фуштей освоюватиме протези, медики поки що не прогнозують. Пояснюють, що треба працювати над цим, і пацієнта до цього активно готують.

Сам чоловік налаштований на якнайшвидше одужання і дякує за підтримку всім, хто поруч із ним. Зізнається, що хоче піти вчитися або на юридичний, або на архітектурний. Головне, за словами захисника, не падати духом, іти до мети, щоб швидше стати на ноги.

Теги по теме
Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом