Чи здатні росіяни зараз захопити Часів Яр: у ЗСУ оцінили загрозу
Чи здатні росіяни зараз захопити Часів Яр: у ЗСУ оцінили загрозу

Чи здатні росіяни зараз захопити Часів Яр: у ЗСУ оцінили загрозу

Взяти місто Часів Яр Донецької області у російських окупантів спроможності немає, однак вони постійно намагаються штурмувати Сили оборони саме на цьому відтінку фронту.

Про це сказав начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков в ефірі телемарафону. "Взяти Часів Яр у них спроможності немає. Однак у них є спроможності намагатися постійно нас штурмувати саме на цьому відтінку фронту. До того штурмували піхотним складом, а вже тривалий час ворог залучає і механізовану складову, тобто важку техніку - танки, бойові броньовані машини", - розповів він.

При цьому наголосив, що особливо активно противник намагається штурмувати саме напрямок Часового Яру - це Богданівка, Іванівське, яке постійно перебуває в бойових діях. "І не забуває він про Кліщіївку та Андріївку. Тут намагається вести активні наступальні дії", - сказав Калашніков.

"Якщо брати по забезпеченості снарядів, то є постріли якими ми можемо вражати ворога. Але, звичайно, це не та кількість, яка нам потрібна і яку бажалося б нам мати", - зазначив він з приводу забезпечення снарядами Сил оборони на Бахмутському напрямку. При цьому додав, що, враховуючи те, що ми на сьогодні використовуємо у великих обсягах НАТівське озброєння, яке є дуже точним, то немає потреби просто стріляти по площині, тобто витрачати настільки дефіцитні снаряди для стріляння навмання. "Ми вражаємо ворога більш точково, більш точно. Але коли є потреба, коли штурмові загони ворога йдуть в атаку, то, звичайно, ми допомагаємо нашим побратимам на першій лінії, то тоді вже працюємо трошки і по площині", - сказав начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади.

За його словами, у ворога досить щільне ведення вогню. "Але якщо порівняти з тим вогневим валом, який він використовував на початку повномасштабного вторгнення - 60-80 тисяч пострілів на добу по всьому фронту, то на сьогодні ця кількість набагато менша. А для того, щоб вести активні наступальні дії, то ворогу потрібно було б більше пострілів. Однак це добре, що в нього снарядів не вистачає", - зазначив Калашніков.

У центрі уваги сьогодні Часів Яр - новини, які варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, офіцер артилерії 4 бригади Національної гвардії України "Рубіж" Володимир Назаренко (позивний "Сонечко") розповів, що на Бахмутському напрямку противник ні на мить не припиняє обстрілів вже багато місяців, маючи перевагу в кількості боєприпасів, бомбардує тили, колись мирні населені пункти.

Зазначив, що надзвичайно важка ситуація під Богданівкою, Іванівське. Ворог пробує просуватися на Часів Яр. Так само намагається противник відбити звільнені Силами оборони території під Кліщіївкою. Тактика ворога полягає в тому, щоб знайти слабке місце в обороні, але це йому не вдається.

Щодня в цих маленьких населених пунктах фактично бої ведуться за кожну посадку, за десятки метрів окопів. Ворог намагається малими групами просуватися в кількох місцях одночасно. Для цього просування концентрують величезні вогневі потужності, якими фактично бомбардують тили. Ворог намагається корегувати свою артилерію під коптери.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом