Коди CVC та CVV: де розташовані на банківській картці та як їх використовувати
Коди CVC та CVV: де розташовані на банківській картці та як їх використовувати

Коди CVC та CVV: де розташовані на банківській картці та як їх використовувати

Купівля товарів у мережі інтернет щороку стає дедалі популярнішим явищем, а для оплати покупці найчастіше використовують банківські картки. Під час розрахунку за допомогою банківської картки необхідно ввести не тільки номер картки і суму, а й код CVV або CVC.

Що таке код CVV/CVC, для чого він потрібний та як його дізнатися, – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Що таке код CVV/CVC та для чого він потрібний

Код CVV або CVC – це додатковий пароль із трьох цифр, яким власник банківської карти підтверджує свою особу. Він забезпечує захист коштів від несанкціонованого списання з рахунку клієнта шахраями, які могли дізнатися номер банківської картки.

Зараз дивляться

Коди CVV та CVC виконують аналогічну функцію, а їхня назва залежить від платіжної системи:

  • Visa – CVV (Card Verification Value);
  • Mastercard – CVC (Card Verification Code).

Код CVV або CVC необхідно вказувати під час здійснення онлайн-платежів через відповідні платіжні інструменти, щоб підтвердити своє право на користування карткою, з якої списуються гроші. Але цей код є секретною інформацією на рівні з PIN-кодом і в жодному разі не повинен передаватися третім особам.

Зверніть увагу, що працівники банку, поліції, мобільних операторів або будь-яких державних установ не мають права просити власника банківської карти продиктувати чи надіслати їм CVV/CVC код.

Як дізнатися CVV/CVC код за номером картки

Якщо ви власник банківської карти Visa або Mastercard, знайти код CVV або CVC на картці дуже просто. Це можна зробити кількома способами:

  1. Подивитися на зворотній бік пластикової картки, де надрукований CVV/CVC код.

    CVC/CVV код на зворотному боці банківської картки

  2. Відкрити застосунок для інтернет-банкінгу того банку, в якому у вас відкритий картковий рахунок. У будь-якому з таких застосунків можна дізнатися CVV/CVC код вашої картки, але відображення його може відрізнятися.

    CVC/CVV код у мобільному застосунку Райффайзен Банк

    CVC/CVV код у мобільному застосунку Приват 24

Проте, якщо ви хочете дізнатися код чужої банківської картки, це можливо зробити тільки за згоди її власника і тільки у випадках, коли ви допомагаєте людині здійснити онлайн-платіж, під час якого необхідно ввести значення цього верифікаційного коду.

В усіх інших випадках спроби дізнатися CVV/CVC код за номером чужої картки є неправомірними.

Підсумуємо, що код CVV/CVC – це не просто цифри, а пароль для додаткового рівня безпеки. Тому кожен власник банківської картки має знати свій CVC/CVV код і де він розміщений, щоб навіть випадково не передати його шахраям.

Теги по теме
Банк
Источник материала
Поделиться сюжетом