Затримано чоловіків, які з сокирами напали на співробітників ТЦК на Буковині
Затримано чоловіків, які з сокирами напали на співробітників ТЦК на Буковині

Затримано чоловіків, які з сокирами напали на співробітників ТЦК на Буковині

Правоохоронці затримали одного із підозрюваних у нападі співробітників ТЦК на Буковині. Про це повідомили у поліції Чернівецької області.

– У селі Плоска Вижницького району 7 березня стався інцидент біля КПП "Горлеча". Водій автомобіля "ВАЗ-2121" спочатку скоїв наїзд на 41-річного працівника ТЦК та СП, а потім, виконавши маневр розвороту, зупинився та вдарив його обухом у передпліччя. Інший нападник також завдав удару обухом сокири в плече військовослужбовцю, — йдеться у повідомленні.

Після нападу чоловіки пошкодили лобове скло та бічні вікна в машині працівників Територіального центру комплектування та втекли. Поліція розпочала пошук та встановила причетних до протиправних дій – 28-річного та 43-річного місцевих жителів.

Поліція внесла інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 частини 4 (хуліганство) Кримінального кодексу України щодо інциденту. Процесуальні дії продовжуються, і після завершення буде дана остаточна правова оцінка дій чоловіків. Досудове розслідування перебуває у процесі.

  • 1 березня стало відомо, що з урядового законопроекту про мобілізацію приберуть норму про арешт банківських рахунків ухилістів, яку вважають антиконституційною. Також виключать обов'язкову реєстрацію електронного кабінету призовника та пред'явлення військово-облікових документів при оформленні закордонних паспортів та ID-карток за кордоном. Електронний кабінет буде добровільним. Питання про заборону на керування автомобілем для тих, хто ухиляється, залишається невирішеним.
  • Цього ж дня журналісти Коротко про писали про те, як суди карають і за що милують тих, хто ухиляється від мобілізації.

Теги по теме
Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом